Vi sitter på ett minfält.

Publicerat: 2012-07-31 / 23:28:38 | Kategori: Smått & gott min vardag

Jag skrattade ihjäl mig nyss av skräck. Jag blev så rädd och inte bara jag lilla Sofia lyfte dina armar och Roger höll på att skita på sig och jag, jag hoppade hundra meter upp. En jäkla ballong sprängdes precis ovanför oss, det blev en jäkla smäll. Jo det är så här att vi har lovat Filip att tag ner hans kalas ballonger tillsammans med honom, jag har försökt ta ner dom själv men han vill ha dom kvar. Nu har dom hängt i vardagsrummet i en vecka och sanningen är att dom inte är så roliga att se på dessutom så smäller dom. Några har redan smällt när vi inte varit hemma, tur e, även i trapphuset har dom smällt, vi har faktiskt haft ballonger där med. Vi fick en blandad kittlande upplevelse av nervositet, nu ger vi oss, imorgon plockas ballongerna ner och där med basta.


Em:s möbler

Publicerat: 2012-07-31 / 21:00:06 | Kategori: Inspiration

Em:s möbler och inrednings prylar faller mig verkligen i smaken. Här får ni en liten titt på vad jag tycker om jag, hoppas det kan inspirera er.

 
Den här lampan tyckte jag var väldigt fräck med sin rep fot.
Jag får lite sjömans känsla över den.
 
I det här inlägget kommer det att dyka upp några blommor,
de här blommorna passade så perfekt i vasen som faktiskt
stod på golvet som ni ser.
 
Jag gillade den lila färgen den här lampan, skulle kunna tänka mig ha den som sovrumslampa.
Lila är faktiskt något som kommer att återkomma i inlägget, jag hade visst någon speciell tycke om lila som färg på inredning.
 
Som ni ser här, jag fick inte med tavlan men även den är lila.
 
Lite mer lila och den här gången i form av en vas.
 
Visst är den härlig! och den är på låtsas. Skulle passa perfekt i mitt nya vardagsrum.
 
 
Mönster och blommönster är det romantiska som finns, tycker jag, nu i svart dessutom.
Vad säger ni om att ställa denna fåtölj i läsarhörnan med en passande golvlampa för att kunna läsa den perfekta deckaren.
 
Gullig va? kan tänka mig att sån här liten docksägn kommer att stå i Sofias rum någon dag.
 
Lite mer grejor till tjejrumet.
 
 
Dom här lamporna blev jag helt förälskad i. Den blåa är min favorit.
 
Det här är faktiskt en matta, helt underbara färger och så somrigt. Jag har märkt att det är mycket plast blommor i inredningsbutiker och dom ser väldigt realistiska ut. Oftast måste jag känna på dem för att övertyga mig. Dessa blommor är jätte fina och jag skulle tänka mig ha dom i hallen som välkomst bukett.
 

Hoppas ni tyckt om bilderna och alla grejor finns att köpa på Em.


Mina sötnosar

Publicerat: 2012-07-31 / 19:36:16 | Kategori: Mitt mamma liv

Ikväll är vi ensamma, pappa träffar en kompis, och det går så bra så. Filip vill kramas mer när pappa inte är hemma. annars är det bara pappa som gäller och det kan vara frustrerande ska ni veta. Jag blir nobbad av min gullunge så mycket att jag blir ledsen men idag får jag honom för mig skälv. Pappa får träffa sina kompisar oftare, kanske.


Men att det ska vara så svårt att sova!

Publicerat: 2012-07-30 / 23:03:02 | Kategori: Mitt familjeliv

Tänk att det ska vara så svårt att få barnen i säng, speciellt vår lilleman som är helt vild tills han slocknar. Förstår inte var all hans energi kommer ifrån?! Sofia somnade för snart en timma sen men hon har egentligen inga större bekymmer med att sova, det verkar som att vi har lyckats med hennes sömn rutiner. Hon tycker det är jätte skönt att sova i sin säng, hon bara gnäller när man har henne vaggandes i armarna men så fort vi lagt henne i sin säng med nappen i munnen tar hon sin gosse kanin kramar den hårt och smakar så sött, efter ca 10 min sover hon. Filip däremot har aldrig kunnat sova själv, vi har varit tvungna att vagga och konka på honom länge, intet ens nu när han är lite större vill han sova själv. Istället tar han med sig hela sängen till soffan och vägrar gå in till sitt rum. Han älskar att burra ner sig hos pappa och hans sätt att somna är inte det lättaste. Han måste liksom tränga ner sina fötter under oss eller dra sina fingrar genom mitt hår, vilket gör jävligt ont, medan han njuter. Inatt har han haft svårt för att somna, pappa var tvungen att ligga bredvid honom på soffan men så blev pappa nedknuffad och det var ju så skoj. En stund senare sov lilleman.


Promenad i Majorna

Publicerat: 2012-07-30 / 19:47:08 | Kategori: Mitt livs anda

Vi tog en promenad i Majorna idag, denna fina gammalmodiga stadsdel i Göteborg. Jag tog några bilder på gator och hus även på några mysiga butiker. Det blev endast under promenaden så bilderna är tagna i all hast. Jag gillar Majorna, så mysigt med alla sina landshövdingehusbebyggelse och olika hus i sten och trä, den mysiga lantliga karaktär som återkommer gata efter gata.


Hur kommer det sig att man får Förlossningsdepression?

Publicerat: 2012-07-30 / 12:50:54 | Kategori: Personligt
Jag läste ett inlägg igår hos bloggen - Mamma i el Salvador, det handlade om förlossningsdepression ett ämne som faktiskt rörde mig djupt, det var intressant och givande.
Det är inte många av er läsare som vet att jag fick det efter Sofias förlossning. Jag har fortfarande svårt att förstå varför det blev så för mig, mycket tyder på att jag var stressad och var mycket känsloladdad om man säger så. Nu mår jag jätte bra och har inga tecken på att det skulle kunna bli så igen. Jag har funderat på varför det blir så hos visa mammor för olyckligtvis är det fakriskt en hel del mödrar som sitter i dessa mörker och försöker förstå vad som händer hos sig själva. Jag har läst på på sajten 1177.se - vård och råd- om förrlossningsdepression hur det kommer sig att visa får det och hur mankan behandla det.

Men först vill jag dela med mig av min teori till förlossningsdepression:
Känslan av ensamhet och
Många mammor har en så kallad vision över hur underbart det ska vara att få hålla om sitt ny födda barn, oftast stämmer den visionen överrens med ens egna. Olyckligtvis är det inte så hos alla, mycket beror på känslostormar och hur förberedelsen innan förlossning gått till.
 
BB tiden ska ge trygghet och grunden till hur man startar ett bra liv tillsammans med sin bebis. Under denna tid får man en stark kärleksband till nyfödda bebis, man har då tid att njuta och då finns det inga större bekymmer att oroa sig för (beroende på hur förlossningen gått), huvudpersonen under den tiden är då bebisen.
 
Detta kan vara en orsak till förlossningsdepression, all fokus är på barnet, att bebisen ska gå upp i vikt är viktigast och att som mamma ska man kunna amma helst utan problem, skulle det vara så att det inte finns tillräckligt med bröstmjölk så brukar sjukvårdspersonal vifta bort det och säga "...det rinner till snart, fortsätt att amma precis så som du gör", dom frågar aldrig hur man mår och vilka tankar som rör sig i ens egna huvud, det gör att man känner sig ensamn om sina känslor och tankar. Många mammor förväxlar sina känslor och tror då att det är saknaden av kärlek till barnet som är problemet men så är det sällan.Man ska veta att även när man älskar sitt barn som mest kan man bli deprimerad.
Jag tror att detta är det största misstaget som görs i svensk sjukvård efter förlossning, sjukvårdspersonal glömmer bort mamman och de tar föregivet att mamman mår bra.
 
Under hela den första tiden tillsammans med bebisen måste man visa sig stark och man gör så gott man kan för att verka den mest omtänksamma mamman för att skulle man visa sig lite ego och säga till om att "jag orkar inte det här" så skulle det nog att ses konstigt ytcker man själv, egentligen är det bästa att erkänna och fråga om någon att kunna prata med men det gör man inte.
 
När man då kommit hem och har stabiliserat sig så gott man kunnat kan den förvirrande känslan göra sig tydlig om man inte har anat den tidigare. Detta kan vara början på förlossningsdepression.
Jag tror att om man förbereder samtal med barnmorska innan och efter förlossning så minkar på risken att få en förlossningsdepression.
 
 
Här kommer några punkter ur sajten 1177.se - vård och råd om hur det kommer sig att man får förlossningsdepression.
 
* Vanligtvis finns det psykiska eller sociala omständigheter som gör att man får en förlossningsdepression, men det kan också finnas fysiska orsaker. Det kan till exempel handla om att man hade en mycket ansträngande förlossning. Om det blir problem med amningen kan det bidra till en känsla av hopplöshet och man kan tvivla på sin egen förmåga att ta hand om barnet.
 
* En annan orsak till att man blir deprimerade kan vara att man inte ville skaffa barn från början eller att man saknar stöd i sin omgivning. Konflikter inom familjen kan göra att man känner sig ensam och upplever att man inte får tillräckligt med stöd. Ekonomiska svårigheter kan också leda till ökad stress.
 
* Om man tidigare i livet har varit deprimerad av andra skäl ökar risken att man får en depression i samband med att man blir förälder. Det gäller särskilt om man har haft en oväntat svår förlossning, om barnet skriker mycket eller bara sover i korta perioder.
 
* En annan riskfaktor är om man var deprimerad redan under graviditeten. Ibland går depressionen över i och med förlossningen, men den kan också fortsätta efteråt. Om man har haft mycket svår PMS, det vill säga humörsvängningar innan mens, kan det också öka risken för förlossningsdepression.
 
* Förlossningsdepression kan också bero på sköldkörtelrubbningar. Då brukar symtomen på depression komma senare, ungefär två till fem månader efter förlossningen. När man får behandling mot sköldkörtelrubbningarna försvinner även depressionen.
Oftast är det flera olika saker som samverkar och som leder till att man förlorar känslan av sammanhang.
 
 
Hur behandlar man förlossningdepression, ur 1177.se.

Det är viktigt att man får stöd och eventuell behandling så tidigt som möjligt för att underlätta relationen med barnet, inte förlora självkänslan och inte relationen till en eventuell partner försvåras.

Den första tiden efter förlossningen upplever många att de lever i ett kaos som efter hand blir bättre. Om situationen fortsätter att kännas svår att hantera, om man känner att livslusten inte är lika stor som förut eller om man är orolig för att man skulle kunna skada sig själv eller barnet, ska man söka hjälp.

Det kan vara bra att prata med sjuksköterskan på barnavårdscentralen. Hon eller han har vanligtvis stor erfarenhet av de problem som nyblivna föräldrar kan ha. På vissa barnavårdscentraler kan sjuksköterskan erbjuda stödsamtal. Barnavårdscentralen kan också ge råd om vart man kan söka sig vidare.

För många är det tillräckligt att få prata med någon som förstår hela situationen och som ger stöd och råd. Man kan behöva flera samtal med en sjuksköterska eller en terapuet.

 

Vad ska du göra för att må bättre:

* Sov ut. Om man får sova ordentligt åtminstone ibland är det ofta lättare att se mer positivt på tillvaron. Det är bra att tänka på att ingen är perfekt och att man inte blir en bra och erfaren förälder över en natt. Det får ta tid.

* Våga be om hjälp, även om man anser att man bör klara allting själv. Vardagens praktiska sysslor kan helt plötsligt kännas svårt. Det kan handla om små eller stora saker. Att få prata med en annan vuxen, att någon lagar mat, att en annan vuxen är med barnet.

Att försöka härda ut på egen hand när livet känns jobbigt leder ofta till att situationen förvärras.

* Gå ut i friska luften varje dag, äta ordentligt och sköta om sig själv på samma sätt som man brukar göra, till exempel att tvätta håret och andra enkla saker som hjälper till att hålla kvar den vanliga vardagen.

* Försök träffa människor och göra saker som man brukar tycka är roliga. Motion är bra för de allra flesta och hjälper mot nedstämdhet.

* Våga säga hur det känns. Det är mycket vanligare än vad många tror att man är nedstämd. Det är viktigt att även partnern är införstådd med hur det känns.

* Sätt gränser. Gör bara de saker som är bra för den nya familjen och tacka nej till sådant som är krävande eller som inte känns bra.

 

Som närstående är det viktigt att komma ihåg att den som är deprimerad lider av att inte kunna känna glädje över sitt barn.

 
 
Hoppas att det har varit en intressant läsning för dig, du hittar mer på 1177.se förlossningsdepression
 
 
 

En dag i viloläge

Publicerat: 2012-07-29 / 21:15:58 | Kategori: Mitt familjeliv

Idag har varit en sån dag då vi inte gjort något. Vi har varit hel slut efter vår fullspäckade vecka med sol och bad och ännu mer sol och bad, ja förutom igår när vi festade fram till 24.12. Det var nämligen en överrasknings fest för min kusin som fyllt 16 år. Det var trevligt men som mamma kan man inte slappna av helt, vi var kvar till midnatt tack vare våra småttingar som stod ut så länge. Nä, så farligt var det inte, Filip hade jätte roligt med sina sysslingar. Vi avslutar kvällen med lite spanska piroger med ost, empanaditas.


Karnaval Boliviano

Publicerat: 2012-07-29 / 09:12:36 | Kategori: Mitt livs anda

Den bolivianska riksträffen har på gott under veckan, det är träff med olika bolivianska kultur föreningar från olika delar av Sverige. Man träffas för att tävla mot varandra i olika aktiviteter som t.ex fotboll, basket, dans och ännu mer dans. Det är mycket trevligt många spanskatalande och leende människor. Som avslut på träffen så arrangeras en karneval. Vi var där och jag njöt av att få se min färgstarka och glada danskultur. Love it!


Hur jag ser på Genus

Publicerat: 2012-07-28 / 12:01:03 | Kategori: Personligt

Jag har haft lite funderingar på genus frågan när det gäller barn.

För mig var det inte helt naturligt att se Filip i tjejkläder eller Sofia i Filips kläder. Jag är genus intresserad och jag bryr mig inte om barn har på sig mörka eller ljusa kläder för att det sen ska relatera till vilket kön de har.

Någon gång har Filip haft på sig lite mer "tjejiga" kläder, det var inte helt naturligt för mig att se Filip i det. För mig var det mer en känslomässig förvirring, jag såg liksom en söt bebis tjej istället för min son,Tokigt. Jag var nog inte alls så genus fri som jag hade trott! Tråkigt tyckte jag. Det var så jag förstod att för mig var det inte helt naturligt att ha ett genus fri tänk även om jag hade försökt.

När vi handlade kläder relaterade Filip rosa kläder med tjejer och det alldeles själv. Det var aldrig så att jag sa det till honom. Han sa flera gånger att rosa var fint, vad jag gjorde då var att köpa ett par rosa strumpor som han hade på sig precis när han ville. Han tyckte dom var fina för att dom var rosa. :)

Jag tycker det är rätt att ha ett genus perspektiv och vara medveten om den och inte överdriva. Jag har inga större fördomar men för mig föl de sig inte naturligt att se min son i "tjejkläder" lika så är det inte helt ok att se Sofia i Filips kläder, jag ser liksom Filip i dom och inte Sofia och med det blir det en förvirring för mig. Men allt är relativt och det är upp till var och en hur man gör det... eller?


Ny design!

Publicerat: 2012-07-28 / 01:50:55 | Kategori: Smått & gott min vardag

Som ni märker har jag ändrat designen på bloggen. Jag har lånat denna från designadinblogg.se titta in där och välj ut en design du också.


Min Lillebror <3

Publicerat: 2012-07-28 / 00:27:05 | Kategori: Bilder

Min snygge bror:) jag har varit busig och tagit lite bilder från hans Facebook. Tänk att han är längre än mig! Älskar dig lillebror.


Vi frossar i sol

Publicerat: 2012-07-26 / 13:40:36 | Kategori: Smått & gott min vardag

Här ligger vi och solar, både dotter och mamma :)


Grogg tips

Publicerat: 2012-07-25 / 23:26:54 | Kategori: Smått & gott min vardag

Jag kom på en enkel grogg här om dagen och jag tänkte dela med mig av min idé. Ni tar 4 cl av absolut vodka i ett lagom stort glas. Sen häller ni i ca 4 dl av sprite. Ta några isbitar och lägg i tillsist delar du på en lime och du haft i isbitarna så pressar du i lime juice. Det är blir jätte gott! Sim lite dekoration tar du en lime skiva på kanten av ditt glas. Enkelt och väldigt läskande.


Tack farmor, farfar, Peter och Elin :)

Publicerat: 2012-07-25 / 23:00:11 | Kategori: Bilder


Lyxigt?! nä inte för mig.

Publicerat: 2012-07-25 / 22:32:23 | Kategori: Personligt

Har ni varit vid Hovås någonting? Alltså ni ska veta vilka hus som finns där. Vi åkte förbi några hus i 6 miljoners klassen idag efter badet och fy vad fina dom är!!! Jag vill bara ha. Bo nära havet i en enplans villa med fin och dyr inredning, minst två bilar utanför, stort ska det vara med många fönster, stor altan även stor gård, ja ni kan tänka er själva. Roger och jag drömde oss bort en stund och så kom jag på den briljanta idén. " Tänk om jag Kunde möta en gammal gubbe som ägt ett sånt hus, tagit död på honom för att sen gifta mig med dig, älskling" säger jag finurligt men med mycket sarkasm. Filip som faktiskt satt och lyssnade sa, " mamma man ska inte döda gamla gubbar." Jag blev helt paff, inte trodde jag att lillponken skulle förstå! Vi började skratta åt det hela Roger och jag, det gäller att passa sig nu. Sanningen är att jag faktiskt bara drömmer, jag kan själv inte tänka mig äga ett sånt hus, det är väl önske tänkande bara. Vad skulle jag göra med så stort hus, vem skulle städa alla kvadrat meter och hur skulle jag kunna utnyttja alla rum? Jag som knappt klarar av att hålla rent våra 77 kvadrat meter, det är precis lagom stort och jag är nöjd. Dessutom ska vi flytta snart till Eriksberg och det är lyxigt nog. Så den drömmen om den feta lyxiga enplans villan kan vara ett tag till, för verklighet lär det inte bli, lika bra. Så här långt har dom kommit med huset vi ska flytta in i. Våran lägenhet är den precis ovanför entrén till höger på bilden. Ni ser vår balkong och vardagsrum fönster.


På hovåsbadet

Publicerat: 2012-07-25 / 17:05:15 | Kategori: Familjelivet

Hovåsbadet har varit bäst utan tvekan alltså. Vi har varit här i snart fyra timmar, vi har badat, fikat, ätit glass och vi har solat en massa, äntligen, jag är inte lika desperat på att bli solbränd som tidigare år men idag var det riktigt skönt att bara sola, känna solens strålar brännas vid för att sen se ett resultat! Just nu sover barnen och vi sitter här och tittar på människorna runt omkring, jag tycker det är roligt att se vad dom hittar på. Endel är bara så lustiga men så roliga. Det är vi med, lustiga och roliga.


Snurra snurra mig pappa !!!

Publicerat: 2012-07-24 / 16:05:24 | Kategori: Mitt familjeliv

Nu äntligen har vi fått lite värme, vi är inte och badar men på dagis lekplatsen går det lika bra att njuta av solen. Att Snurra i gungan är lika roligt som att hoppa i vattnet för Filip. Underbart det är idag alltså så tråkigt att vi inte haft sånt här väder från början, sommaren i Sverige är som ett lotteri man vet aldrig när det händer. Ops nu Skriker Filip snurra snurra mig pappa! Fort ska det gå och flera gånger om. När han väl ska gå så kan han knappt stå på benen så snurr i bollen blir han. :) Barnen tar verkligen efter, Filip repeterar allt vi säger och gör, många gånger får vi tänka efter innan vi säger något. Busunge som han är.


Hipp hipp hurra för Filip!!!

Publicerat: 2012-07-23 / 20:52:08 | Kategori: Mitt familjeliv

Nu så är han en stor kille min gullplutt. Tänk att det gått tre år sen han föddes nu är han en stor kille, han har lagt av med nappen och han har slutat med blöjan och pratar jätte duktigt, allting har skett innan tre års dagen! Ja han är faktiskt en riktig duktig glad prick. Så här såg det ut när han blåste ut sitt ljus för tredje året i rad 😜 och flera år till kommer. Älskar dig gullplutten.


Vår lilleman 3 år!!!

Publicerat: 2012-07-23 / 01:38:59 | Kategori:

Det var exakt tre år sen vår kärleksbarn kom till världen. Du är verkligen ett mycket god hjärtat och glad pojke Filip. Mamma och pappa älskar dig sååå enormt mycket det finns inte ord för att förklara. Idag kommer vi att fira dig med goda vänner och tårta, vi ska göra det så roligt så möjligt för dig min älskling. (vi har förberett med lite ballonger hehe) Grattis på fin treårs dag gullunge!!! 💝🍰☀🎉🎈🎂


Går dagens bilder på grillkvällen

Publicerat: 2012-07-23 / 01:29:12 | Kategori:

Det var jätte trevligt igår, jag kunde slappna av och ha riktigt roligt, jag skickade tre sms till Roger under kvällen men annars hade jag mycket trevligt med Hildas vänner. Vi spelade boule, min första gång och jag tyckte det gick riktigt bra för mig, jag blev intresserad av sporten och tänker skaffa mig boule klot, faktiskt. Fint med god mat och dryck så plus poäng till Hilda som fixade grillen hos sig, Så jag tackar Hilda för igår. Hoppas vi kan träffas snart igen, jag tänkte dra ihop ett gäng hos mig lite längre fram. Här får ni se lite bilder från gräddhyllan i Göteborg där vi hade grillkvällen.


Inga babyprylar i handväskan.

Publicerat: 2012-07-21 / 18:27:48 | Kategori: Personligt

Då var jag bjuden till sommarens andra grillkväll med vännerna. Första kunde jag inte gå på men denna gång gällde det 😃 Roger är hemma med barnen, första gången som han stannar hemma med båda barnen. Det är riktigt duktigt att dela på oss, trots att Sofia bara är fyra månader. Jag måste säga att hon faktiskt är en riktig självständig liten tjej som klarar sig utan mamma. ;p Men det visar väl sig efter idag hur det har gått. Jag är iaf lite granna fin, tycker jag själv måste passa på när man inte har småttingarna med sig, jag tog på mig en blommig klänning och jag bär på en mindre väska tom på bebisprylar som napp, handduk, snuttefilt eller saft och kakor. Istället har jag en fint läppstift och en flaska sourz, pineapple och en massa andra tjej grejor. Då så, då ska jag försöka slappna av och bara vara den party glada Carla som för. Caching! ;)


Usch!!!

Publicerat: 2012-07-21 / 15:34:33 | Kategori: Personligt

Alltså, hade ni någon amning om att denna blomma, prästkragen luktar bajs! Filip kom till mig och sa "titta mamma, du får den här blomman men först lukta på den." Jag ville inte alls lukta på blomman. För att någonstans i mitt bakhuvud hörjag min mors röst, "lukta inte på blommorna du kan få in något du inte tycker om i näsan..." tror ni på det eller?! Tyvärr, sitter det ännu i mitt huvud så alltid hajar jag till någon ber mig lukta på en blomma. (mamma då.) Iaf... Roger sa med detsamma att såna blommor luktar bajs och det trodde jag inte på. Så rätt som det är sniffar jag på blomman och fy... Den luktade verkligen bajs. Mamma kanske hade rätt ändå!


!

Publicerat: 2012-07-19 / 01:01:43 | Kategori: Texter och dikter


Västervik - Hasslö rodden

Publicerat: 2012-07-18 / 16:04:33 | Kategori: Mitt familjeliv

Så var vi iväg till Västervik en riktig sommarstad med små härliga butiker och trähus i olika färger. Tyvärr hade vi inge tur med vädret, vi gick under spöregn till harrys restaurang för att äta men meningen med vårt sommar besök i Västervik var Hasslö rodden, farfar hade en kusins man som skulle ro, mycket fint och roligt såg det ut vara. Jag gillar sånna här evenemang för att det är ett sätt att bevara kultur och traditioner på. Att de ror en träbåt full av grejor som tunnor och korgar ger en liten inblick om hur det var och att de dessutom har ursprunglig klädsel ger plus poäng. "Rodden går från Hasslö in till Västerviks hamn i lugnt tempo med åtminstone två mat och dryckesstopp", säger dom. Tydligen är det så att det kan gå riktigt hett till vad gäller snaps intag också. Kan tänka mig att rodden blir mycket roligare då!


Visdomsord

Publicerat: 2012-07-18 / 11:44:13 | Kategori: Texter och dikter

Så som vi lever våra dagar, så lever vi våra liv.


Sommar på Ramsdal 2012

Publicerat: 2012-07-17 / 13:13:03 | Kategori: Bilder

Sommar sommar☀... Det blev ingen sommar med värsta solsken men emellan åt kommer solen fram, idag är det en sån dag. Nu passar jag på att bli lite brun om magen samtidigt som jag bloggar, jag har tagit en hel del kort på huset och inredningen, det finns så många detaljer som jag vill fota. Jag fick ihop fyra collage som ni kan se här nedan, bl.a. Bild på de olika fönster som jag har ett tycke för, en häftig pippa som liknar huvudet av havetskung typ, en hylla full av gammelfarfars trä gubbar (som han har gjort själv), ni ser även Filip som hjälper farmor att kasta ogräs, farmor & farfars bröllopsbild och det gulligaste av allt Sofia som gungar för första gången.😊 Ta en titt, här bor vi just nu.


Kantarell plockning

Publicerat: 2012-07-16 / 12:35:43 | Kategori: Smått & gott min vardag

Under min löprunda igår såg jag ett ställe precis vid vägkanten som var full av kantareller. Jag visste att farfar skulle bli glad om jag avslöjade mitt ställe. Det blev en full systemsbolagspåse som farfar bar hem. Jag såg kantareller överallt, under buskar, pinnar, stockar och skogsmull. Jag hade visst ett öga för det där och det var kul dessutom. Med tanke på all regn som öser ner blir det en svamp rik sommar tror jag. Passa på nu att plocka om du nu gillar det.


Kvällsdopp i Edsbruk

Publicerat: 2012-07-12 / 19:17:39 | Kategori: Smått & gott min vardag

Efter en lugn dag med regnskurar till och från åkte vi till Edsbruk för att tag ett Kvällsdopp. Vattnet i sjön var faktiskt härligt varmt, efter att man legat i fem minuter ungefär, jag önskar man slapp dom där kalla sekunderna precis innan kroppen vant sig vid vattnet. Jag måste säkert bort från alla Sveriges vatten för att den önskan måste gå i uppfyllelse. Filip var Iaf duktig som hoppade i vattnet med en plums. På bilderna ser ni farmor, Filip, Roger och mig med en konstig grimars, solens fel, det är kanske därför herr sol gömmer sig hela tiden. :p


Första löpning

Publicerat: 2012-07-11 / 11:27:06 | Kategori: Smått & gott min vardag

Nu har jag sprungit ca 3 km och det tog 30 minuter! Jag är långt ifrån i form men det här resultatet är jag nöjd med. Det var härligt att känna kroppen arbeta, få tänka ifred en liten stund och den gröna skogen är ju sagolik vacker. Det är faktiskt det bästa med den svenska sommaren, skogen. Ett rådjur såg jag på avstånd och den såg mig :) bättre kunde det inte blivit. Dom är fina dom djuren. Nu är darrig om hela kroppen det är knappt så jag orkar göra något mer idag. Men fan vad jag är stolt över mig skälv alltså, det var min första löpning i skogen någonsin. Med tanke på min paranoia så är jag glad över att jag var så lugn genom hela löpningen. Nu börjar min träning på riktigt och det blir fler löpningar i skogen här omkring Ramsdal.


Moln och lite mer moln

Publicerat: 2012-07-09 / 19:24:00 | Kategori: Smått & gott min vardag

Här ser vi herr sol försöka träda fram mellan alla olika moln så som ljusa, mörka eller fluffiga. Så typiska de är, att de alltid vill ha himmelen för sig själv. Jag hoppas iaf att herr sol vinner så att vi får varma ljusa härliga dagar. Kom igen nu herr sol vi håller tummarna för dig!


God morgon lördag!

Publicerat: 2012-07-07 / 09:37:36 | Kategori: Personligt

Jag har kommit på att jag kanske är en morgon människa, jag är alltid glad på morgonen när jag vaknar och när jag går upp planerar jag ganska fort vad jag ska göra. Många gånger har jag blivit så glad när jag varit aktiv på morgonen, det känns som om jag har en massa energi i min kropp och knopp att jag fort blir rastlös och vet inte hur jag ska börja dagen. Då när jag känner så brukar jag bli irriterad på Roger som aldrig går upp ur sängen. Då pyser min energi bort och jag blir lätt antändning på typ allt. Då efteråt funderar jag på varför jag låter mina människor påverka mig så? Jag vet Juh om att jag har haft en morgon och då är det väl att fortsätta så! Idag känner jag mig utvilad och glad, snart ska jag upp och göra en härlig frukost åt oss. Roger ligger fortfarande kvar i sängen men det är lika att låta honom vara :) Det här är min dag!


Ta ett djupt andetag och finn Lugn och ro vid havet.

Publicerat: 2012-07-06 / 20:28:28 | Kategori: Personligt
Den här bilden tog Roger på morfar och Sofia igår efter badet. Jag tycker den är härlig.
 
Plats: Askimbadet
 

Sofia Fyra månader idag

Publicerat: 2012-07-05 / 14:15:23 | Kategori: Mitt familjeliv
För fyra månader sen idag på dagen fick vi Sofia  :D vilken lycka! :D och vilken liten liten tjej hon var.
Nu är hon stor !!! och större blir hon, nää jag vill inte men det är inget jag kan göra något åt, Just nu är hon alldelse perfekt stor, hon är lätt att tag med hon äter precis lagom mycket och hon gråter när hon behöver något annars ligger hon eller sitter upp, som ni ser på bilden, och tittar på sina händer eller håller i sin snutte filt.
 
 
 
 
 

Sofias dop

Publicerat: 2012-07-05 / 13:18:08 | Kategori: Mitt livs anda
Lördagen den 30 juni döptes vår lilla sofia till Sofia Lene Kristine, det var så fint och lugnt.
Det finaste jag hade kunnat gjort för dig min lilla Sofia. Jag tyckte att allt blev så bra jag var jätte nöjd och jag hoppas verkligen med hela hjärtat att mina gäster kände lika så. För att en sån här dag betyder så mycket för mig, för oss, det är en dag då vi välkomnar vårt barn till våran familj, hon får ett namn och blir vigd och därmed välkommen och igenkänd som en av oss. Genom hela ceremonin var sofia lugn tills hon skulle få vattnet över huvudet och då blev det svårt att vara lugn. Men att barnet gråter vid detta tillfälle tycker jag hör till och det ger en extra känsla för hela ceremonin.
 
Filip var så gullig, han höll sig lugn och verkade intresserad över hela händelsen han blev förvånnad när han fick hjälpa till att hälla vattnet i dopfunten. Däremot verkade han inte så glad när lilla syster började gråta. Det var nog jobbigt för alla ändå.
 
Jag skrev en egen dikt till lilla sofia som var en del av ceremonin och här nedan kommer texten så att ni kan läsa.
 
Ring klocka ring
Låt dina klockor slå
Till ljudet av mitt hjärta
Som hör till mina barn.
 
Det är ljudet av kärlek
Som leder dem till det ljuva livet
De är värda.
 
Ring klocka ring
Låt mina barn bli starka nog 
Att stå på denna jord med stadiga ben.
 
Ge dem ömhet, vishet och mod
Så att de kan kämpa för det liv HON är värd.
 
Ring klocka ring
För mitt barn.
 
 
 
 

Första doppet för iår.

Publicerat: 2012-07-05 / 12:52:13 | Kategori: Personligt
I förrigår var vi på lillebybadet och tog vårat första bad, kan ni fatta att det tog så lång tid för oss att komma ut till badet. Det har varken funnits tid eller bra väder för att tag ett dopp.
 
Vattnet var faktiskt varmt! men hallå vi är i juli månad skulle inte vattnet vara varmt då eller?!
Hur länge har man kunnat bada egentligen?, Varför har jag missat detta undrar jag?
 
Många gånger har jag undrat varför jag är så dum som aldrig är ute vid havet, som ni vet är jag från ett land som inte har kuststräcka och då tycker jag faktiskt att jag borde njuta så mycket så möjligt av all hav som vi har runt om det här landet.
Så lite skäll på mig där av mig själv.
Men så här är det om jag får förklara mig, det är pågrund av det förbannade körkortet som jag aldrig tar, detär nämligen lätt för mig att komma ut till havet.
Det är juh faktiskt inte så att jag har hundra meter till stranden från mitt hus, nä, jag måste åka spårvagn i ca 30 min för att sedan ta buss i ytliggare 30 min för att komma till de vackra glittrande klipporna och det varma vattnet. Att bara åka spårvagn 1 hållpalts en sån här varm sommardag är ett helvete, dessutom med barnvagn och barn i den. Hm nä tack.
 
Så istället väntar jag på att min kille kan plocka upp oss eller mina föräldrar.
 
Idag är det en sån dag.
Roger slutar lite tidigare, mamma och pappa hämtar Fille sen ska vi träffas på Askimsbadet. Då blir det bad men först ska jag sola mig lite så inte alla blir bländade av mig.
Här är vi på väg ner i plurett, som ni ser är det faktiskt vår lilleman som tog korten tyvärr höll han fingrett för kamera hålet men han fick några bra bilder ändå, Min sötnos.
 
 

Bara Lina som kan !

Publicerat: 2012-07-05 / 12:26:46 | Kategori:
I söndags fick jag ett samtal, ett väldigt oväntat samtal.
 
Jag kan säga så här den här personen slutar aldrig förvåna mig hon är alltid lika söt och fin jag vet att det finns mycket i denna människa och i söndags blev jag överraskad än en gång men bara hon kan göra så utav alla mina vänner. För så här är det "En vän till mig, alltid en bästa vän oavsett hur lång tid det än går" så hör av dig om du saknar mig.
 
"Hej, det är lina från munkebäck kommer du ihåg mig?"
"Jaaa det är klart jag kommer ihåg dig!"
 
Sen började vi snacka och jag vet inte hur länge. Jag var så glad och överraskad nästan chokad, jag fattar inte hur jag kunde förlora kontakten med Lina, det var som om vi snackat varje dag efter våran student, egentligen inte alls konstigt att Lina ringde. 
Lina berättar att hon under många dagar tänkt på mig och letat efter mitt telefon nr men jag fanns ingenstans, sen hade hittat en bild på mig och på det sätett hittat fram till bloggen.
 
Hon berättade att hon också hade en liten Kid och det var av den största anledningen hon tog kontakt  och jag förstår, det är inte lätt att behålla sina vänner när man helt plötsligt är den första med barn i umgänges kretsen. 
Jag vet inte varför men det är som om folk håller sig på avstånd när man säger att man ska bilda familj eller så går man i ide med sin familj, så var det i mitt fall, mina barn min kille och jag, bara vi på denna jord. Precis så höll det på att bli för Lina och därför tog hon kontakt. Mycket bra gjort, det ska du vara stolt det är inte många som vågar.
För vem vet att det är rätt person på andra änden av telefonen och tänk om den kompisen inte alls är lika trevlig längre o.s.v många tankar är det.
 
Efter ett långt samtal om våra liv och hur det gått för oss efter gymnasie tiden bestämmer vi att träffas.
 
Den söndags kvällen kunde jag inte annat än att bara tänka på lina och våra bus och all killsnack vi haft under en bedårande tid på Munkebäcksgymnasiet. Nu väntar oss en annan tid med våra familjer.
Lina med Charlie, jag och Sofia.
 
 
 
 

Flowers, strawberry cake and cake monsters!!!

Publicerat: 2012-07-05 / 11:38:49 | Kategori: Personligt
Rubriken här ovan passar bra till min födelsedag som vi firade förra veckan.
Jag fick fina presenter! , , vilket jag inte alls trodde, jag måste säga att det mest finaste av allt var blom buketten jag fick av min älskling.
Hos mor min fanns det en jätte fin tårta med jordgubbar på och en massa grädde runt om, den var så full av jordgubbar och vaniljkräm med grädde och lite mer jordgubbar den var så good och så vacker, all grädde låg som vollanger på.
Jag åt två jätte portioner och alla andra åt lika mycket men ändå tog inte tårtan slut, den var jätte stor! i vanliga fall brukar tårtorna ta slut hemma hos mamma för att vi är så många tårtmonster i min familj.
Nu var inte Balder med på tårtkalaset han är en riktig stor tårtmonster och Olle ska vi inte tala om, han får alltid vänta tills alla tagit för att tar han först så kan du glömma att du får något. Men däremot är jag den mest snälla tårtmonstret, jag kan dela med mig och det ska jag lova er att det är en bra egenskap.
 
Vet ni att en gång så skrev jag i mitt CV att en av mina egenskaper var att äta kakor och tårtor ;) tyvärr fick jag inte jobbet!

Ångrar att jag inte var där...

Publicerat: 2012-07-05 / 00:21:52 | Kategori: Smått & gott min vardag
Jag ligger i sängen och har öppet fönster, jag hör klart och tydligt Madonna konsert från Ullevi. fan vad jag är dum som inte är där, just nu i det nu som jag ligger i min säng och ska till att blunda hör jag hennes superdänga, en av mina favoriter Like a prajer. Gospelkör och all publik som sjunger med rs tydligt och jag bara känner eufori i kroppen. Jag skulle ha varit där men jag lät mig luras av all skitsnack som varit om denna maDonna. Om jag har tur så blir det nästa gång. 
 
Kram och sovgott Madonna. 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!