Uppdatering V.26

Publicerat: 2010-06-30 / 09:44:31 | Kategori: Mitt familjeliv
Jag har inte skrivit så mycket på bloggen den här veckan. Det har varit mycket att göra men samtidigt mycket som jag vill lägga upp här på min blogg. Igår jobbade jag och idag ska jag till jobbet igen, det var tänkt att jag skulle hinna med att lägga upp midsommar bilder men jag hinner inte. Nu snart ska jag in till stan för att köpa inbjudningskort till Filips kalas som närmar sig.

Imorgon kanske jag hinner lägga upp lite bilder osv. Ha det gott! 

Tänka sig att tiden skulle gå så fort!

Publicerat: 2010-06-28 / 10:47:26 | Kategori: Mitt familjeliv

Åren bara rinner iväg och vad gör man? jo, man försöker leva ett så gott liv så möjligt. Jag kan säga att jag är jätte glad över det liv jag har och att alla dom jag älskar alltid finns hos mig när jag behöver dom. Idag fyller jag 24 år och det är den underbaraste dagen på hela året, varje år! Dagen jag fyller år tänker jag alltid på min mor. Det är tack vare henne som jag finns och lever här i Sverige. Hon ville att jag skulle ha det bra och gjorde allt för att jag skulle få en fin uppväxt utan större bekymmer.  Hon har verkligen lyckats för att bättre än så här kunde jag inte ha det.


Jordgubbsbakelse

Publicerat: 2010-06-25 / 12:12:17 | Kategori: Rulla Rulla liten bulla

Vit chokladmousse - Toppen som efterrätt

Publicerat: 2010-06-24 / 22:06:52 | Kategori: Rulla Rulla liten bulla

Desser till imorgon, sommartårta och jordgubbar doppade i choklad

Publicerat: 2010-06-24 / 21:55:50 | Kategori: Mitt familjeliv

Sitter och funderar på vad jag ska ta med som midsommar dessert till mamma imorgon. Hon sa att hon skulle fixa med maten, snällt av henne, och jag skulle då fixa desser. Jag trodde att det skulle vara lätt men det finns så mycket att välja mellan. 

Nu när jag klickar runt på nätet hittar jag en massa gott men det godaste är oftast med gelatinblad tycker jag. Men jag är så rädd för gelatinblad, jag tycker det verkar så krångligt att baka något med gelatinblad.

Det lutar iaf åt sommartårta med jordgubbar och jordgubbar doppade i choklad.

Hoppas att ni alla får en härlig midsommar.


Filip 11 månader idag!

Publicerat: 2010-06-23 / 11:51:36 | Kategori: Mitt familjeliv

Tiden går så fort! Idag blir min pojke 11 månader bara en månad tills ett årsdagen.
Vi älskar dig Filip.


Helgens bilder

Publicerat: 2010-06-23 / 11:21:03 | Kategori: Bilder


Hos farmor och farfar har Filip hittat till trappan. Det här var första gången som Filip klättrade upp hela vägen själv, busigt av honom. Farbror Peter hoppar upp och säger "Hej!".



Här sitter farfar och grillar, Roger har åkt till vättern rundan.


  
Gammelmormor kom på besök, här leker dom titt-ut.







Farmor badar Filip innan vi åker.





Roger cyklade Vätternrunt på 13,45 timmar, bra kämpat älskling!



En trött älskling äter lite pasta.


Hemma igen!

Publicerat: 2010-06-21 / 11:03:21 | Kategori: Mitt familjeliv
Helgen gick bra förutom att Filip blev sjuk =( han fick feber och hosta, jätte mycket synd om min Filip. Natten till idag gick bra vi fick sova men jag är fortfarande trött, det kommer att tag ett par dagar innan jag är återställd. 
Idag ska jag hämta min mobil telefon och jag ska även börja nya p-piller. Det blir späna, jag får väl se om jag har fått en ny eller om jag måste köpa en ny.
Jag måste bara säga det att roger cyklade hela vätternrunt, väldigt duktigt av honom. Han får en stor stor stjärna av oss.

Snart åker vi till Viken

Publicerat: 2010-06-17 / 18:05:46 | Kategori: Mitt familjeliv

Vi har packat klart, vi är redo att åka till Viken. Roger kom hem tidigare än vanligt idag för att vi skulle hinna komma iväg innan kvällen. Men det tar alltid längre tid en trott.
Vi är inte riktigt klara för att Filip ligger i sängen med bara blöjan på, så sött, han somnade efter att vi hade duschat. Nu ska vi klä på honom men först ska jag göra välling.

På lördag blir det Motala, Roger ska cykla vättern runt.


Lycka till älskling!
Puss!
 


Jag har en idé om ett nytt projekt

Publicerat: 2010-06-17 / 13:18:57 | Kategori: Mitt livs anda

Nu när jag ändå har kommit igång med att måla Filips rum så tänkte jag att jag kunde fortsätta i vårt sovrum. Vi har ett stort sovrum med fyra vinröda väggar vilket är trist och enfärgat. Jag har tidigare tänkt på att vi kunde tapetsera en fondvägg men problemet är att jag aldrig hittar en tapet som jag tycker mycket om, istället finner jag allt för många tapeter vackra och då får jag ångest.

I förmiddags klickade jag runt på mrperswall.se och där fann jag en tapet som jag tror att jag kan måla av på väggen. Det är en bild på ett träd som påminner om magnolia trädet med de stora blommorna. Som så många vet, så älskar jag blommor och romantik. Jag försöker dock hålla det i styr men ibland kan det vara svårt. Dessutom är den här stilen lite dyr för min plånbok. Men jag har mina drömmar och jag vill gärna hålla dom vid liv. Min älskling Roger får ge med sig, jag vet att han tycker att den romantiska stilen är mysig men vågar inte tala om det.

Vi har bot i vår trea nu i snart ett år och jag vill gärna inreda alla rum med en gång. Men man får tag ett rum i taget. Sen är det självklart att det ska lång tid innan man känner sig klar.  

Men iaf tillbaka till tapet snacket. Jag lägger upp några bilder på mina favoriter då har ni en aning på hur det kan komma att se ut.





Jätte fin tapet, om ni tittar nogga så kan ni skildra andra figurer.

Bilder från mrperswall.se


Dom första pensel dragen

Publicerat: 2010-06-17 / 13:18:44 | Kategori: Mitt livs anda

Igår målade jag elefanten och idag blev Filip imponerad av den. Jag tror att han tyckte den var stor.

  


Då var det dags att städa igen

Publicerat: 2010-06-16 / 21:48:14 | Kategori: Mitt familjeliv

Hemma försöker vi att städa en gång i veckan men jag damsuger helst två gånger i veckan med tanke på att vi har Smulan och Filip. Tyvärr, hinner jag inte alla gånger men jag gör så gott jag kan. Men idag tog jag fram damsugaren och började damsuga för fullt. Det är så roligt att damsuga nu när Filip är större, han är som värsta polare med damsugaren. Han blir som besatt av damsugaren när den är framme och vägrar släppa den ur sikte. Som tur är klänger han inte på den när jag damsuger men så fort den är avstängd så är han där och klänger på damsugaren.

Jag tycker det är roligt att se på men jag har inte alltid tid och måste sätta igång igen. Men idag lät inte damsugaren som den skulle. Till och med Filip märkte att damsugaren hade blivit sjuk. Den surrade på ett konstigt sätt, den lät förstoppad. Konstigt, tänkte jag, jag kunde inte komma ihåg att den hade sugit upp något.
Men jag kom på att den kanske var full. Jag tittade efter och fy fan alltså den var propp full. När jag hade öppnat damsugaren såg jag hur full påsen var. Jag kunde knappats trycka på den, aldrig hade jag sett en damsugarpåse så full. (Jag var bara tvungen att tag en bild). Anledningen till att den blev så full var för att Roger hade sagt till mig att man aldrig behövde byta påsen. Jag hade blivit lurad.  

Damsugaren fick en ny påse. Och ni skulle bara se vad liv den fick den lila damsugaren, jag kunde knappast dra i damsugar röret för att den sög så kraftigt. Jag behövde inte längre köra den på full effekt. Som det kan bli!





Inspiration till Filips rum

Publicerat: 2010-06-14 / 11:49:22 | Kategori: Mitt livs anda

Vi hade besök av farmor och farfar i helgen och nästa helg är det våran tur att åka till dom. Då ska Roger cykla Vättern runt, tanken är att vi ska åka till Motala för att se när han kommer i mål.  
Sen har vi faktiskt hunnit måla klart i Filles rum det blev ljusgröna väggar och en blå väg. Nu ska jag måla moln, en giraff och en liten elefant på den blåa väggen. Vi får se hur det går, det är första gången jag målar på vägg nämligen. Fiskdammen är hos mamma och är nästan klar.


(Hittade bilden på nätet.)


Jag såg ett mysigt barnrum ur skönahem och blev inspirerad. Nästa gång blir det att köpa sänghimmel från Ikea, flygplan har vi redan men vimplarna får jag väl leta någon annanstans.


Ur skönahem



Killen som flyger i bredbandsbolaget en bofink?

Publicerat: 2010-06-09 / 16:06:07 | Kategori: Personligt
Tycker inte ni att killen som flyger i bredbandsbolaget ser ut som en bofink? han är så rolig jag kan inte låta bli att skratta varje gång jag ser honom. Förresten jag trodde jämt att dom sjöng "Uppe med" inte "Upplev med" ! 


Saknar en mamma kompis

Publicerat: 2010-06-09 / 15:41:32 | Kategori:

Jag skulle vilja bli vän med alla ensamma mammor som går på Nordstan. Idag var vi en sväng till 3 butiken i Nordstan, min mobil har nämligen gått sönder och den här gången har inte Filip något med det att göra.
På väg ut från butiken hade jag en sån lust att stanna till på ett café för att mysa och snacka en stund men med vem? Filip kanske… nä det går ju inte så bra.
Visst är det mysigt och trevligt att bara jag och Filip tar en fika ihop men jag saknar en kompis mamma. Jag har många goda vänner men ingen utav dem är mammor än, kan de inte skynda sig att bli mammor? så farligt är det väl inte?! =P
Därför säger jag att jag skulle vilja bli vän med en utav de ensamma mammorna i stan.


Jag är less på alla som trängs

Publicerat: 2010-06-09 / 15:23:30 | Kategori: Jag tycker...

Jag är trött på alla som ska trängas på spårvagnar och bussarna. Jag tror inte att folk i Göteborg har fattat grejen med att vänta på sin tur eller så enkelt som att vänta på att alla ska av innan man själv ska på.
Jag har barnvagn med barn i och ändå får jag vänta på att alla ska gå på förre mig innan jag får gå av. Är det inte lite respektlös mot alla mammor och äldre människor? 
Jag är trött och less på alla er som trängs, vänta på er tur.


Filip sätter sina små tänder på mig

Publicerat: 2010-06-08 / 11:34:53 | Kategori: Mitt familjeliv
Vad jag än gör, vart jag än går följer Filip efter och vad gör han när han kommit ifatt mig. Jo han biter mig! lite lustigt men mysigt. Här om dagen såg jag en skymt av en tand på över bettet, får se när den kommer ut.


Ett klipp från Filips underliga liv

Publicerat: 2010-06-07 / 19:16:49 | Kategori: Videoinlägg

Veckans bilder

Publicerat: 2010-06-07 / 18:26:35 | Kategori: Bilder


Här är Filip på väg att somna med sin panda. Pandan har blivit hans
favorit gossedjur, Filip älskar att smeka pandan för att den är så mjuk.
Annars brukar Filip att dra mammas hår då istället får han pandan för
att det går ju lika bra.



Titta så gulligt gullungen har somnat. Pappa stod och tränade vaderna
en stund och då somnade Filip. 



Jag var bara tvungen att tag ett foto på smulan. Hon verkade lite
annorlunda den här dagen men jag vet inte riktigt vad det var.



Lite roliga bilder.



För länge sen hade jag en idé om att hänga upp den här filten som är handtillverkat i Bolivia. Men det var bara det att vi var tvungna att göra en ram först. Det gick en tid och jag glömde bort den. Men förra veckan då vi var iväg för att köpa vägg färg då äntligen köpte vi två långa trä lister. Då hjälpte min älskling mig med att sätta upp den. Det var min idé men min älskling verkställde den. 



Resultatet blev jätte bra den passar hur bra som helst i hallen. Jag älskar färgerna.


Så här sover dom och jag ska upp för att b...

Publicerat: 2010-06-05 / 08:57:58 | Kategori: Smått & gott min vardag

dsc02244 (MMS)

Så här sover dom och jag ska upp för att baka scones. :)


Dåligt samvete

Publicerat: 2010-06-04 / 12:11:13 | Kategori: Mitt familjeliv

Izabel från Bräcke ringde nyss hon frågade om jag ville ta ett kvällspass idag. Jag sa att det var fredag och att jag inte kunde jobba, vilken lögnhals jag är. Jag blir ledsen och besviken på mig själv det var ju inte sant. Sanningen är att jag hellre är ute i solen med Filip och har kul.
Hade det låtit bättre? tror inte det. Men herre gud jag jobbade i onsdags och jag kanske jobbar på torsdag nästa vecka. Jag har bara dåligt samvete för att jag sa nej till ett pass idag. 

Nu vaknade Filip måste springa till honom.




Har att göra

Publicerat: 2010-06-01 / 15:09:27 | Kategori: Mitt familjeliv

Jag måste berätta att nu äntligen har vi börjat måla i Filips rum. Igår målade vi ena väggen ljusblå och jag har även börjat med en fiskdamm som jag ska ha på Filips kalas. Jag har haft idén om att göra en egen fiskdamm länge för att jag hade sett en fiskdamm på babyshop.com men jag tyckte att den var lite för dyr då bestämde jag för att göra en egen och det har jag gjort nu. Men den är inte riktigt klar jag har klippt ut alla fiskar nu måste allting sys fast. Undra hur det kommer att gå för att det är ganska mycket pill. 
Väggen i Filips rum har jag också planer på, på den ska det var en giraff och jag ska ha moln och gräs jaa ni hajar en del att göra. Målet är att det ska vara klart innan Filips ett års dag det blir våran present till honom. 





Här är fiskdammen för 349 kr + frakt -  babyshop.se.



Här är min fiskdamm som totalt går på 120 kr.


Hammarkullen karneval

Publicerat: 2010-06-01 / 14:44:31 | Kategori: Bilder

Här kommer bilder från karnevalen det blev en lyckad dag förutom att Roger glömde nappen till flaskan så att vi fick åka hem tidigare men det gjorde inget. Filip låg och sov under hela karnevalen tack vare hörselskydden utan dom hade det inte gått att vara där.
Min mamma var jätte duktig jag blev impad jag trodde inte att hon kunde. Fel av mig. Hon är så söt och fin jag älskar henne så.  

Morfar och Filip



Sergio en vän till mig dansar Caporales



Mormor dansar Caporales - Machas



Mirna



Mirna och moster Schirley



Sabina en vän till mig dansar Tobas på bilden.


Min älskling är på väg att somna.





Bra dag att blåsa blåsbubblor på

Publicerat: 2010-06-01 / 14:14:54 | Kategori: Mitt familjeliv

Underbart väder i Göteborg idag, förra veckan köpte vi blåsbubbel grej till Filip men det blir att mamma blåser och pappa också. Hehe även om han inte vill erkänna att det är roligt. Filip tycker att det är lite läskigt med bubblorna som går sönder när dom kommer emot honom. Men nyfiken är han allt och jag tror att han tycker det är roligt iaf. Jag tycker det är askul haha. När jag var liten blåste jag bubblor om somrarna och ibland gjorde jag det även inomhus då blev inte mamma så glad. Jag måste erkänna jag kan inte låta bli att göra det här hemma heller men det vill inte pappa tråkmåns.

Så idag satt vi på Kvilletorget och blåste bubblor med Fille, jag passade även på att sola benen, Filip hade sin coola nya keps på sig, han är så söt i den coolingen.



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!