En pojke slog Filip på dagis!

Publicerat: 2010-11-25 / 11:54:22 | Kategori: Mitt mamma liv

Jag vet inte vart jag ska börja, jag har så många frågor i mitt huvud. För några dagar sen när jag hämtade Filip på dagis hade han fått en bula och skrapsår på pannan. Förskolefröken sa att Filip och till barn hade krokat ihop. Jag tänkte att det inte var så farligt och jag sa även att ..."det är väl sånt som händer". Barn leker och råkar slå sig men tänkte inte mer på det, jag tyckte så synd om min älskling och jag såg att han hade varit ledsen.

Idag när jag lämnade Filip såg jag en händelse som chokerade mig.  En större pojke satte sig brutalt och tryckte på en annan liten kille mot golvet. Den minsta pojken grät och var ledsen men han hade inte gjort något mot den större. Förskolefröken såg det och blev frustrerad och drog bort pojken. Genast var han på igen.
Jag såg hela händelsen och jag var ganska chokad men det var faktiskt inte första gången jag hade sett detta. Den pojken slår och rivs utan anledning och har varit på de flesta och har även varit på Filip tidigare.

Då i den stunden så berättade förskolefröken att det var den pojken som hade gjort bulan på Filip.
Jag blev så arg men samtidigt kunde jag ingeting säga för att hon var upptagen med barnen. Jag gick därifrån bekymrad och orolig, jag känner på att det kommer att upprepas. 

Jag är tvungen att ta ett samtal med förskolan. Men hur kommer detta att hanteras av förskolan? Jag hoppas på det bästa.


Intervjun gick bra.

Publicerat: 2010-11-22 / 23:47:41 | Kategori: Personligt
Förresten intervjun idag gick bra! Jag var väldigt nervös men jag gjorde så gott jag kunde nu är det bara att vänta på svar. Det kommer nu i veckan eller nästa vecka. Så spännande att jag *** på mig =P.

Titta in Lanvin på H&M

Publicerat: 2010-11-22 / 23:37:59 | Kategori: Personligt

Jag tittade in Lanvin -Haute Couture videos,den går på reklem också!, jag vet inte vad jag tycker om den. Lite svår att fatta man måste kolla på videorna http://www.lanvin.com/#/en/lanvin-today/lanvin-and-HM/daughter-mother-grandmother Dom är rätt roliga med dom pinn smala tjejerna men iaf när man fattar själva grejen med hans idé att mamma vill ha dotterns klänning som hon har plockat ur mormoderns lådor för att göra om dom till mer haute couture, hmm kan det stämma eller har jag missat något?
Tråkigt för mig som inte har min mormor här som jag kan gå och fråga om hennes gamla klänningar.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Lanvin, lite snyggt lite fult men inget jag går och köper...men ... ?hmm Kanske till nyårs firandet med matchande stora lösögonfransar.

Det skulle vara denna isåfall.



Smulan vår älskling =)

Publicerat: 2010-11-22 / 22:24:05 | Kategori: Bilder

Drömmar växer i mitt omedvetna.

Publicerat: 2010-11-22 / 16:39:33 | Kategori: Personligt

Jag har samlat på mig några drömmar, drömmar som i mitt omedvetna växer. Jag tror på mycket men inte så mycket på mig själv och jag tror jag behöver det.

Dels för att allting kommer att bli så mycket lättare och jag kommer att våga göra en massa mycket mer än vad jag själv anar. Men jag vet att jag inte är feg jag måste bara pusha lite på mig själv och ta tag i saker och ting.

Det är därför mina drömmar bara är drömmar, än så länge, jag känner på mig att jag har så mycket att ge och så mycket som jag vill utforska i mitt kunnande.
När jag tänker på det sättet så känner jag hur det kryper i mina fingrar och hur magen drar ihop sig av pirrighet, då vet jag att det är dags att verkställa något. Då träder mina drömmar fram med en kraft, har jag otur så domnar den känslan bort.

Då stor jag bara där och funderar. Jag vet, jag är en drömmare.


Jag är nervös inför imorgon

Publicerat: 2010-11-21 / 20:57:03 | Kategori: Personligt

Nä efter duschen tog vi den promenaden som jag hade velat ta tidigare idag. Det kändes riktigt bra även om det var pissigt väder men så är det här i Göteborg. Förresten snön är helt borta den försvann under natten.

Imorgon börjar en ny vecka igen och det väntar en jätte spännande händelse. Jag ska på arbetsintervju på dock Teater sesam som producent. Kan ni fatta, roligt va! Jag är jätte spänd över detta och vill så gärna att allting går bra. Det blir min andra intervju på en månad och det är inte så dåligt. Dessutom ska jag söka nio jobb till imorgon =) känns bra. 

Önska mig lycka till!

 


Vad har vi gjort idag?

Publicerat: 2010-11-21 / 19:22:42 | Kategori: Bilder

 ...absolut ingenting. Jag har gått runt med mitt "nattline" hela dagen, så himla lat jag har varit. Jag har inte ens tagit ut Filip på promenad något jag har bestämt att jag ska göra varje dag. Nu sitter jag här och funderar på att hoppa in i duschen så att mitt hår hinner torka innan jag går och lägger mig.

Men igår var vi på en promenad



Söt va!


Jullåtar eller inte?

Publicerat: 2010-11-20 / 09:57:45 | Kategori: Bilder
Sa jag inte det! Nu är det snö i Göteborg =) jag har lust att lyssna på jullåtar men det får nog vänta ett tag.


Tyvärr kommer det här att bli slask om några dagar.


Så här ser du ut på våran gård, vi ska hinna ut och
leka med snön innan den försvinner.


Det stämmer verkligen!

Publicerat: 2010-11-19 / 22:30:20 | Kategori: Texter och dikter


(Nää tyvärr det är inte jag som har gjort den.)

Vi har båda mössa på oss =)

Publicerat: 2010-11-19 / 22:25:57 | Kategori: Bilder
Filip och jag när vi skulle åka hem från mormor och morfar, han tyckte det var roligt att jag också hade mössa på mig fast i den här bilden ser vi lite stela ut.


Filip har blivit så stor snart är min älskling 1 1/2 år.

Vi har lite snö nu men bara lite.

Publicerat: 2010-11-19 / 22:17:50 | Kategori: Smått & gott min vardag
Nu har snön kommit till Hisingen :) snart kommer det att börja kännas som jul också om snön stannar ( men det tror jag inte.


ser ni, vi kanske har snö imorgon. Det är mysigt tycker jag.
Ni kan också se Roger där i reflektionerna :p

Mitt nya läppstift

Publicerat: 2010-11-19 / 16:16:05 | Kategori: Personligt
Idag fick jag min underbara läppstift, Peach nectar sån fin färg va! Jag kom dessutom på att jag hade samma färg som ögon skugga. Jag testade båda för att kollade om det matchade Och det gjorde det =D.
Jätte fint!

Läppstiftet köppte jag på Oriflame.com, köp den det var en jätte fin färg den känns bra på läpparna, den håller lite längre och den luktar gott.

(Roger tyckte det var slöseri med pengar Men det gjorde inte jag.)



Oriflame Beauty Power Shine : Peach Nectar


Filip klättrar och busar.

Publicerat: 2010-11-17 / 11:54:03 | Kategori: Mitt familjeliv

Filip har blivit så busig och han kan göra allt nu. Han välter stolar han klättrar upp på bord och han kan t.o.m. ta sig upp till toastolen själv, det visste jag inte förens idag och igår klättrade han upp i sin gungstol efter att han hade vält den. Jag blev chokad när jag vände mig om och han satt i den med ett stort leende. För mig var det som om någon hade lyft upp honom, men vem? Ingen, det var han själv!

Ibland när jag står bredvid kan jag låta honom busa.

Här är lite bevis.




I väntan på den värsta smärtan...

Publicerat: 2010-11-17 / 11:34:19 | Kategori: Texter och dikter



Dessa ord hade jag i tankarna den dagen då jag hade som värst ont innan Filip kom.  Jag låg i sängen och kunde inget göra än att vänta på den värsta smärtan jag skulle få uppleva. En smärta som ger livet en mening.


Titta vad jag hittade!

Publicerat: 2010-11-16 / 16:33:48 | Kategori: Bilder

Jag kom på att jag inte hade laggt upp några bilder på min gravida mage så jag satte igång för att leta, tror ni att jag hittade några? nää ingen alls. Jag kommer inte ihåg under vilken mapp de ligger och jag har hundra mappar att leta egenom och det hinner jag inte. Men jag hittade andra bilder som jag tycker om.


Jag på bilden! så här såg jag ut februari 2009.



Jag tror vi försökte cykla, ser ni smulan? hon var bara 11 veckor gammal.



Kväll på Eriksberg.



Samma kväll fast lite tiddigare. Smulan vår söta gumma.



OJ! titta här =)  farmor och farfar så romantiskt, lite suddigt men väldigt mysigt.


Lite läskigt va! men skulle du önska det ?

Publicerat: 2010-11-16 / 15:37:33 | Kategori: Smått & gott min vardag

Såg den här bilden när jag tittade in i lailaaziz.blogg.se. (det var inte hennes mage)


Visst är den läskig!

Undra vems mage det är?  Lyckos hon som fick se den fina foten.


Vet ni vad kakao luktar?

Publicerat: 2010-11-16 / 15:24:12 | Kategori: Smått & gott min vardag

Sen i söndags har varit sugen på att äta kladdkaka och idag gör jag min egen. Det är härligt när man får lust att göra något som man tycker om, jag älskar att baka speciellt när jag bakar något jag verkligen tycker om.

Så idag gör jag min egen kladdkaka. Ni vet juh att en av kladdkaka ingredienser är kakao. Jag fick en massa kakao på händerna när jag skulle vispa ner den i smeten. Men sen efter en stund kände jag en lukt och jag kunde inte fatta vad det var. Jag hade satt mig framför datorn och hade glömt tvätta händerna insåg jag då luktade jag där jag hade kakao pulver då kände jag lukten av fotsvett. Bläää.

Jag var tvungen att lukta tre gånger jag kunde inte tro att det var kakaon en det var det.
Japp! kakao luktar fotsvett, så att ni vet.


Imorgon är det en vanlig dag.

Publicerat: 2010-11-15 / 23:30:32 | Kategori: Mitt familjeliv
Filip stannade hemma idag om han mår bättre imorgon så ska han till dagis och jag ska till skolan för att läsa matte. Jag hoppas det blir en bra dag imorgon det var det idag iaf. Idag blev jag väckt kl 10 av arbetsförmedlingen, lite konstigt att få samtal från dom men det var bra nyheter dom ringde och talade om att jag ska få en jobb coach. Jag trodde Filip skulle vakna efter mig men han sov 1 timma till, Skönt. När han vaknade var han så glad. Nu sover han för natten, jag ska också lägga mig strax. Sov gott då!

Meningar/ord ur Sagan om isfolket - Galgdockan.

Publicerat: 2010-11-15 / 21:06:26 | Kategori:
Det här tycker jag kan stämma ganska bra.

"...sedan tidernas morgon har människor funnit ut att det då är bättre att lyssna stillatigande. Då gör man onekligen ett intelligentere intryck på den som pratar, än om man öppnar munnen och avslöjar sin brist på kunskaper.
Alla människor älskare goda lyssnare, men det ska stor självdiscplin till att kunna genomföra konststycket."



Ur Galgdockan sida nr 63 

Meningar/ord ur Sagan om isfolket - Galgdockan.

Publicerat: 2010-11-15 / 21:06:26 | Kategori:
Det här tycker jag kan stämma ganska bra.

"...sedan tidernas morgon har människor funnit ut att det då är bättre att lyssna stillatigande. Då gör man onekligen ett intelligentere intryck på den som pratar, än om man öppnar munnen och avslöjar sin brist på kunskaper.
Alla människor älskare goda lyssnare, men det ska stor självdiscplin till att kunna genomföra konststycket."



Ur Galgdockan sida nr 63 

Jag såg gubben i halv åtta hos mig!

Publicerat: 2010-11-15 / 20:11:37 | Kategori: Smått & gott min vardag

Aaaah! Jag såg gubben i halv åtta hos mig, ni vet den där gubben som har så mysig gubbröst, han som kommenterar allt.

Roger sa att han hade visats och jag blev helt till mig, jag trodde inte honom men så dyker han upp framför kameran! jag trodde aldrig man skulle få se honom men så är han där bara. Kan det verkligen vara första gången?

Jag tycker han gör hela halv åtta hos mig super.

Förresten han heter Helge Skoog



Tarja satt och löste korsord och fick ...

Publicerat: 2010-11-14 / 19:41:51 | Kategori: Texter och dikter
...ledsna droppar!

Tårar.


Det var fint tycker jag.

Meningar/ord ur Sagan om isfolket - Galgdockan.

Publicerat: 2010-11-14 / 19:39:33 | Kategori:
Dan säger;

"Låt oss säga att jag är agnostiker. Det vill säga, att jag varken tror eller förnekar. Att jag ställer frågan om Guds existensöppen. Så länge den inte kan bevisas, har jag ingen rätt att tvärsäkert slå fast vare sig det ena eller det andra"

Ur Sida 27

Uggs?! Eller inte...

Publicerat: 2010-11-11 / 23:39:25 | Kategori: Personligt
Jag köppte ett par vinterskor förra helgen och det var tur det annars hade jag inte haft några värmande skor den här veckan. Men jag tror att jag ska köpa ett par till, jag blev plötsligt sugen på att köpa ett par Uggs



eller Moonboots



och inte fan vet jag varför!

Jag har alltid tyckt att de skorna är fjortis skor. 

Roger såg ett par vita Sorel



på euro sko i backaplan dom ser verkligen bra ut och det är dom nog också. Blev lite sugen på dem också men jag tror det blir ett par Uggs. Jag skiter i fjortisarna.


Sagan om isfolket böcker man fastnar för.

Publicerat: 2010-11-11 / 22:51:52 | Kategori:

Det är en sak som jag inte skrivit om här på bloggen det är så att jag läser Sagan om isfolket. Jag började läsa böckerna i somras efter att jag såg Elin läsa en bok. Jag frågade henne var det var för bok, jag tyckte hon såg uppslukad av böckerna och jag blev nyfiken. Hon sa att dom var bra och att man fastnade lätt efter att man hade läst en bok. Jag hade förtillfället ingen bok att läsa och jag ville läsa något som gjorde att jag inte tänkte på annat. Då började jag läsa Sagan om isfolket.



Det tog inte alls en lång stund innan jag var fast. Första boken läste jag ut på några dagar och så höll det på ett tag tills jag började skolan.

Under tiden som jag har läst bok efter bok har jag kännt, upplevt något levande och det är böckerna som har gjort det. Dom är så bra att människorna i böckerna känns så verkliga. Jag verkligen beundrar författarinan Margit sandemo för att hon har ett så fint språk genom alla böcker. Jag har blivit inspirerad många gånger och har läst många vackra meningar, meningar som återspeglar verkligeheten och drömmar hos mig.

De flesta gånger har jag velat skriva ner dem på bloggen för att spara dem men tyvärr har det hänt annat och jag har glömt.
Men nu ska jag börja, nu när jag entligen har skrivit en inledning till varför.

Nu läser jag bok nr 16; Galgdockan, tyvärr orkar jag inte leta reda på de raderna som jag tyckte bäst om i de andra böckerna.

Jag hoppas det jag delar med mig av om Sagan om isfolket böckerna kan väcka intresse och inspirera dig som det inspirerar mig. Det kanske kan verka som toma meningar
men dom har alltid en innebörd och det är den tyngden jag vill att ni ska känna, försök att tänka på det alla gånger för att då blir meningen eller ordet så mycket bättre.

Här kommer de meningar jag tycker bäst om i


vad händer till helgen..

Publicerat: 2010-11-11 / 22:13:41 | Kategori: Mitt familjeliv
(Det gick inte bra på matte provet :( jag har inte pluggat tillräckligt, jag måste göra bättre ifrån mig. Nu måste jag också börja med engelskan. Jag ska skriva två bokrecensioner och ha lämnat in dom tills vecka 50. Mitt lilla problem är att jag inte vet vilka böcker jag ska recensera. )

...Till helgen kommer farmor och farfar, det ska bli skoj, hoppas vi kan hitta på något att göra förra gången var vi i slottskogen. Jag hade en idé men Roger nappade inte frågan är var farmor och farfar tyckte om den. Dom öppnar jul på liseberg imorgon och det kan juh vara mysigt att gå dit och med Filip också. Han kan nog uppskatta något tror jag. Vi får se.

En annan sak som händer till helgen är att Kiriaka har helgträning men tyvärr har jag sagt att jag inte ska med för att jag trodde jag hade nationellt prov på måndag. Det blev ändrade planer nu kan jag gå men det är nog försent att säga till, jag kanske åker en stund på lördag kväll.

Imorgon är det en vanlig fredag :) det var länge sen. Vi är alla friska i familjen förutom att jag mådde dåligt igår, fakstiskt jätte dåligt jag ville kräkas och hade onte i huvudet och var alldelse likblek men nu mår jag bättre.
Filip har gått på dagis hela veckan och det har blivit lättare att lämna honom, han är inte lika ledsen längre och idag när jag lämnade grät han inte äns. Det kändes fint och jag hoppas att det fortsätter så.

Ett piller eller sova på matteboken!

Publicerat: 2010-11-09 / 23:07:03 | Kategori: Smått & gott min vardag
Imorgon väntar mig ett matte prov på ekvationer, statisk, lådagram, medianvärde, sannolikhet, trädiagram och en massa annat och det är bara kappitel 1 och 2 i boken. Det är så mycket jag måste komma ihåg och dessutom blandar jag ihop allt.

Jag gjorde ett prov förra veckan på första kappitlet men den fick jag IG på, så typiskt. Jag behöver öva mera men jag hinner inte. Jag går iaf till studiehjälpen i skolan plus att Roger hjälper mig hemma, han är så duktig han kan allt utantill. Jag har sagt till honom flera hundra gånger om att jag vill låna hans hjärna till proven.

Eller tänk om det fanns ett piller man kunde ta innan ett prov som gjorde att man tänkte i siffror eller ännubättre om man sov på matteboken och sedan på morgonen kunde man allt.

Men drömma kan jag iaf =D

Det var inte så smart att cykla idag...

Publicerat: 2010-11-09 / 17:03:48 | Kategori: Smått & gott min vardag

...trodde inte att vädret skulle bli så mycket värre. När jag cyklade hem för att lämna cykeln så var det värst, det kändes som om jag fick hundra små stenar in ögonen. Det var verkligen svårt att se något plus att just i den stunden så blåste det jätte mycket. Jag hade motvind och en massa regn blandat snö mot mig. Jag bara skrek och skrattade på samma gång, lite läskigt var det.

Men sen var det gott med en macka och kaffe som jag tog i stan tillsammans med Ulrika, en klasskamrat från matte och engelskan. Hon är faktiskt väldigt trevlig. Det är alltid roligt att träffa ulrika och det är bra att ha någon att bolla tankar med speciellt när det hjäler matten.

Nu vakanade Filip måste gå till honom.

PS, Jag tror inte jag vill ta cykeln imorgon.
  


Börja träna på allvar?!

Publicerat: 2010-11-08 / 22:04:14 | Kategori: Smått & gott min vardag
Jag har funderat på att allvarligt börja träna igen. Jag behöver det känner jag. Dels för självkänslan och för att jag ska orka hoppa upp och ner när Filip vill. Inte för att jag kan nu men jag känner att magen är i vägen ibland, vad knappt va ! Hehe . Så är det när man inte haft ork eller tid efter att man fått barn.

Måste plugga matte och engelska men vill inte ...

Publicerat: 2010-11-08 / 11:04:48 | Kategori: Smått & gott min vardag
Jag har tv:n på i bakgrunden och då hör jag en berättelse om två tjejer som jobbar som eskort i Tokyo, så hemskt. Deras tankar från början var att leva livet som jag förstår. Man blir inte fri från det onda. Men jag försöker drömma så mycket jag vilket inte är så svårt för en mig. Snart måste jag börja med Matten och engelskan men jag vill inte. Jag vet att jag måste, allting kan inte vara roligt och drömmande man måste landa i verkligheten också.

Filip åker Rally

Publicerat: 2010-11-07 / 22:32:04 | Kategori: Videoinlägg

Titta när Filip åker Rally, jätte kul jag höll på att skratta så mycket. Men tyvärr hände en liten olycka inte så farligt dock, smulans boll var visst ivägen.

Ta en titt!




I slottskogen med farmor och farfar

Publicerat: 2010-11-03 / 14:24:37 | Kategori: Bilder
Helgen då farmor och farfar var här åkte vi till slottskogen. Det var första gången för både Filip och dom, lite konstigt att vi inte hade varit där tiddigare. Vi gick runt i nästan hela slottskogen iaf där djuren finns, tyvärr finns det inte så mycket djur så här års plus att dom hade laggt ner fågelhusen.

Här tittar vi älgarna som låg ner och var lata.




Vi gassade att det var bocken på andra sidan som hade fastnat. Han
måste ha kämpat sig loss stackarn.









Ingen filip i vagnen! Men var är han?






Jag var också med.


Den här vackra bilden tog jag med min Fx cam.

Tias tårta

Publicerat: 2010-11-03 / 14:03:24 | Kategori: Mitt familjeliv
Min moster hade fördelsedagsfest i lördags och jag var där =P konstigt va! Det var faktiskt kul mer än vad jag hade tänkt att det skulle vara. Hon är så rolig och rätt snuskig hon skämtar hela tiden om könsroller och sex, hehe. Jag brukar inte kommentera jag är nog för blyg för det men det roligare att låta henne skämta.

Jag hade lovat att göra hennes tårta för att tårtan jag gjorde till mamma blev så god och jag håller faktiskt med den var riktigt lyckad. Men den här gången ville jag testa något nytt, jag gjorde sockerpasta och kräm som skulle vara dekoration. Det blev fint men det var jätte svårt att få till sockerpastan det var nära att jag slängde den mitt i allt och tag grädde på. Men till slut lyckades jag med hjälp av två paket florsocker. Ja, sockerpasta är väldigt sött. Lite som marsipan men utan mandel eller var det är som finns i marsipan.

Här lite bilder på tårtan.





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!