Kom jag med storken!!!

Publicerat: 2014-03-23 / 20:45:36 | Kategori: Personligt
Ikväll kom den frågan som jag trodde skulle komma om 2 år. Det var verkligen oväntat, vi sitter på soffan och pratar minen. 

Helt plötsligt frågar Filip om min mage blivit sågad för att han skulle komma ut. (Sågad!!!! Tänker jag!!)  Så lägger han handen från bröstkorgen ner till naveln, i en zickzack rörelse, ljudligt "Sss Sss Sss Sss", visar han med en lustig grimas. 

Nääää, säger jag. Då ljusnar det för honom och istället frågar om dom skruvat på skruvarna, han visar att en sitter precis under min bröstkorg och den andra skruven som sitter under min navel. Jag stirrar glatt på min unge och tycker han har en fantastik fantasi men känner en blandning av genans, hänfördhet, och förundran över hans fråga. Jag var bara inte beredd, fånigt nog. 

Jag svarar att det inte stämmer men kan inte med att säga att han kom ut från ett hål mellan mina ben, vilket naturligtvis hade varit det rätta att säga! 
Klok mamma han har, haha! Nope. 

Då säger Roger till Filip att han kommit med storken. Jag tänkte att det var det sista jag skulle ha sagt. Filip bara skrattar högt och säger att det inte var sant för att storkar finns inte. Då säger jag att de finns och att det är en fågel, då skrattar han ännu mer och ser på mig med blicken >är du rolig mamma??!! 

Både Roger och jag känner oss lite obekväma och lovar att berätta hur det egentligen var en annan gång. 

Filip är just nu i en ålder då man målar och upp och förstorar upp allting, allt är roligt och fantastiskt! Han vill så gärna veta hur saker och ting håller ihop och gärna delar med sig av sina tankar, det är för mig som förälder en upplevelse och stolthet att se sitt barn prata på det här viset. Det går inte en dag utan att han förvånar mig. 

Till min glada unge, Filip. 
Mamma älskar dig nått så ofantligt.




Vacker stad men så blåsigt!

Publicerat: 2014-03-17 / 11:45:39 | Kategori:
Har varit inne i stan för att byta ut en tröja som Fia fick i present. Tänkte jag skulle cykla hela vägen men fan vad de blåser. Det blev istället att jag tog älvsnabben med cykeln, funkar lika bra om inte bättre än att ta bussen utan cykel. 
Ibland slår det mig hur mycket jag älskar den här stan som ligger nära vatten, det är så vackert, ja förutom att de blåser. 
Nu är jag på väg hem med en fin klänning och kofta till Fia och två t-shirts till Fille. Han hade fått ett presentkort som visst låg i min plånbok. 

Ching Ching ha en bra dag i blåsten!


Försjunken i SVTs sorg

Publicerat: 2014-03-11 / 20:41:05 | Kategori: Personligt
Läser om journalisten Nils Horner som mördats i Kabul. En fruktansvärd händelse som drabbar oss alla i Sverige, tycker jag. 

Jag förstår ibland inte hur orättvisan tar så mycket plats i vår värld. Jag vill inte, jag kan inte men vet att jag borde och därför har stort intresse för att ta till mig information om hur det ser ut i världskrisen. Har lyssnat många gånger på Nils Horner och de flesta gångerna har jag alltid haft en tanke om vilken hjälte han är som är på de platserna som så många fruktar. 

Vilken förlust, detta ger mig än engång en bild över hur världen ser ut, ack. 
 


Hostan betyder ingenting när solen Skinner

Publicerat: 2014-03-11 / 08:31:13 | Kategori: Mitt mamma liv
Härliga mornar det har varit nu när solen lyst starkt. Det känns verkligen att det går mot ljusare tider, jag verkligen uppskattar det. Jag får mycket mer kraft och glädje att göra vardagen rolig och spännande för både mig och barnen. Om ändå Fia var lite friskare hade vi kunnat göra längre utflykter. Nu är hon förkyld igen, det har varit varannan vecka med förkylning här hemma. Men vad gör det när solen Skinner, allt snorande och hostande betyder ingenting helt plötsligt. 

Ha nu en solig skön dag ;) 

Min sötaste sak 2 år!

Publicerat: 2014-03-05 / 21:30:17 | Kategori: Mitt mamma liv
Idag blir min sötaste sak 2 år! Hon kan nu mera säga en massa ord, rätt som det är kommer det långa meningar. Sofia är ofta glad och mysig, bara hon kan komma med sitt allra sötaste leende och stryka sig som en katt mot mig och viska "heeej!" Och tindra sött med ögonen. Störtskön och ursöt.  Svårt att låta bli en sån gullunge då.  
Hon studsar och springer fullt frisk, hon gillar att äta det mesta och smaska på lördagsgodis. 
Hon tittar gärna på Pokoyo och på allt som har med Mimmi att göra, mussepigg och hans vänner har varit favoriten rätt länge nu. 
Denna kväll vill hon inte lägga sig, vilket hon faktiskt brukar vara väldigt duktig på, kaninen och nappen får vänta för att nu är det duplo huset som gäller. 

Grattis älskling på din 2 årsdag 







RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!