Hej god morgon! Alla glada :) idag ska vi ...

Publicerat: 2010-05-29 / 08:05:20 | Kategori: Smått & gott min vardag

dsc02232 (MMS)

Hej god morgon! Alla glada :) idag ska vi på karneval. Vi har köpt hörselskydd om det skulle bli för högt för Filip. Men nu ska vi upp för att en god frukost.


Vad synd, Anna Bergendahl kom inte till final

Publicerat: 2010-05-27 / 23:07:54 | Kategori: Jag tycker...
Anna kom inte till final! Jag blir arg, jag trodde faktiskt någonstans att hon skulle gå till final. Men det var nörd bunten som gick viddare. Typiskt. Jag håller med alla dom som tycker att Eurovision song contest är den uslaste musiken som finns.
Men Sverige hade en bra låt den här gången. Kanske var det att det inte hände så mycket på scenen när Anna sjöng?

Dom ska dricka och dom ska gapa

Publicerat: 2010-05-27 / 20:46:24 | Kategori: Jag tycker...

Jag har sett dom och har hört dom och jag har varit en av dom. Japp, det är studenttider nu. Dom är överallt med sina fullsatta lastbilar som gungar i takt till dunkande musik. Men jag tycker att det börjar bli allt för mycket drickande i lastbilarna. Inte bara att dom dricker utan att dom ska skrika och överösta varandra så att det blir irriterande för oss andra som går på gatorna.

Det är klart att dom ska ha roligt men herregud lite måtta får det vara, när jag tog studenten drack jag med men det fanns en gräns. När jag gick på stan idag och såg på de nyblivna studenterna så var en del så fulla så dom inte visste att dom skrek, såg så ut iaf. Vad jag menar är att man ska ha kul på den här stora dagen men med lite förnuft.

För att studenten ska utryckas på bästa sätt så ska man sjunga sånger om studenten. Jag gjorde det med mina vänner, Vi sjöng så enkelt som "Vi har tagit studenten, vi har tagit studenten fy fan vad vi är bra" och en massa andra låtar eller så hittade vi på. Men nu för tiden ska studenterna bara skrika rakt ut så att man får tinnitus. Vad är poängen?


Kevins dop

Publicerat: 2010-05-25 / 22:28:37 | Kategori: Mitt familjeliv

Det har varit en regning dag idag igår var det fint väder och jag somtrodde att det skulle vara det idag med men nä så blev det inte.
Vi har följt med mormor på hennes dans träning idag. Hon var duktig det syns att hon har övat in stegen. Hon är lite stel i kroppen i visa rörelser men det gör inet så mycket hon är så söt när hon dansar meningen är att hon ska ha kul och det har hon. 
Nu är det inte långt kvar till Hammarkulle karnevalen jag hoppas att hon är laddad så att hon kan prestera så gott hon kan. Vi kommer vara där för att fota och heja. Nästa år kanske jag kan vara med också.

Förra helgen var det Kevins dop, det var en jätte fin dag och Kevin var så lugn och söt han grät ingenting i kyrkan. Filip däremot han kunde inte sitta stil men gammelmormor satt bredvid och hjälpte till att hålla Fille.
Det blev fina foton som ni kan se här nedan.

Sov gott och dröm sött!

Gammelmormor och Filip




Maria och Kevin












Kevin: "Oh! Måste jag sitta i den här klänningen"



Nya Smulan =)

Publicerat: 2010-05-20 / 19:22:06 | Kategori: Mitt familjeliv

Jag trodde att åskan och stormen hade kommit men nä det var inte så. Solen skiner jätte mycket, helt underbart. Idag har det varit fullt upp, Filip har varit pigg och glad hela dagen men just nu sova han. Han har haft en dålig natt igen det kan vara att han har mycket snuva, det har jag med. Hoppas att vi inte blir förskyllda nu när vi ska åka iväg till farmor och farfar imorgon.

Tidigt idag sprang jag iväg med Fille ner till A-blommor en affär som ligger precis runt hörnet, det var nämligen rea där idag. Vi köpte två gröna växter för 70 kr, ett bra pris eller hur. En annan sak som vi har gjort idag är att vi lämnade smulan på trim/frissan, hon blev bedårande. Hon ser ut som en annan hund t.o.m. Filip reagerade.

Härlig kvällssol,min nya växt som jag velat ha ett tag och idag kunde jag
köpa den på rea.



Smulan då



Smulan nu


lite skillnad va!? hehe


Jag lägger upp en film på Fille när han sitter på sin soffa. Filmen är tagen för bara en timma sen.

Publicerat: 2010-05-19 / 11:53:44 | Kategori: Mitt familjeliv

huvudvärk, huvudärk, huvudvärk, dunk dunk dunk dunk

Publicerat: 2010-05-19 / 11:35:47 | Kategori: Mitt familjeliv

Jag vaknade med huvudvärk idag, suck, jag förstår inte vad det kan vara, eller? är det att jag lägger mig sent, sover för lite, äter för lite, dricker för lite? eller kan det vara synen? Ja något är det iaf, den är inte lika påtaglig när jag håller mig sysselsatt dock.

Jag var hemma innan elva igår, det blev sent på jobbet, inte konstigt när man inte kan kommunicera i det huset. Jag blir så arg och uttråkad, jag tror inte att jag trivs där längre. Det har alltid varit tråkigt att gå till jobbet men när man väl kommit dit har det känts bättre men nu för tiden är det tråkigt även när man väl är där. Timmarna känns långa och det ända man gör är att springa upp och ner mellan våningarna. Jag får väl se hur det blir längre fram, det här kan vara en period som känns jobbig bara, jag får ge det en chans helt enkelt. I december ska jag söka jobb på riktig det blir spännande, jag är nervös inför det men det är ett bra tecken tror jag. 

Nu sover Filip det är därför jag kan skriva lite. Det är nu som jag brukar kolla mina mejl och bestämma vad jag ska laga för mat. Igår hann jag inte laga mat så idag måste jag laga mat för idag och imorgon. Jag tror att det blir någon köttgryta men har inte kollat närmare på det, tasteline.com är en bra sida med enkla recept där ska jag nog kika.

Ja, vad händer idag då? hm, om det finns tvättid så tar jag och tvättar ikväll men tilldess ska vi nog ta det lugnt, ut på promenad kanske eller så går vi bara ner på gården för att gunga lite. På vår termometer står det 24 grader men vågar jag tro på det? solen är bakom moln men det kan fortfarande vara varmt för det. Igår när vi gick till mormor och morfar var det jätte varmt, nästan så att man kunde skippa jackan och strumporna. Men jag vågar inte riktigt än, det blir så kallt på kvällen. 

Jag känner inte av huvudvärken längre, jo där, jag kände den. Den spökar för mig.



min finaste klänning

Publicerat: 2010-05-17 / 22:03:21 | Kategori: Mitt livs anda

I sommar ska jag satsa på långa klänningar. Jag har sett så många fina klänningar som jag vill ha, när vi var i Argentina köpte jag en klänning som är jätte fin den ska jag ha på mig mycket i sommar.
I helgen köpte Tarja en favorit klänning, den ska jag ha på mig på min kusse Carros bröllop. Det ska bli så fint, Tack så hemskt mycket Tarja =)

Min finaste klänning från Kappahl.




Pincettgreppet

Publicerat: 2010-05-17 / 14:06:40 | Kategori: Mitt familjeliv

Vi hade ett BVC besök inbokat idag, det var en vanlig rutinundersökning med vägning och mätning.

Resultaten blev: 74 cm lång och 9,941 kg Stor pojke va!

Busungen kunde inte sitta still på vågen så den siffran tror jag inte stämmer riktigt, ibland kunde vågen visa 10, 450 kg, men det är där omkring han är. Vi testade även pincettgreppet på Filip, han klarade den utan problem. Ni undrar säkert vad det är, det gjorde jag också, det är när bebisen kan greppa med pekfingret och tummen. Sköterskan förklarade att det är tydan på bra motorik utveckling, alltid skönt att höra.

Det är mycket som händer nu, Filip växer och lär sig mycket på kort tid det är knappt att jag hinner med. Igår kväll märkte vi att Filip blivit mer säker på sig själv, han går mellan soffan och soffbordet utan problem. Nu är vi i den andra fasen i steget ”Lära sig att gå” och det betyder att han kommer att burrpa ett antal gånger. Jag kan säga det att det redan har hänt, igår kväll slog han sig tre gånger han blev så ledsen men det gick över fort, det är så han lär sig. Självklart är vi där men det är inte alltid man hinner fram.


farmor och farfar har åkt hem

Publicerat: 2010-05-15 / 17:19:08 | Kategori: Mitt familjeliv

Då var helgen med farmor och farfar över =( tråkigt, men vi ses snart igen. Nästa vecka åker vi till viken för att då ska Filips kusin, Kevin döpas. Jag tycker det är jätte tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra men det är inte mycket att göra åt. Hade vi varit smarta från början och inte spritt familjerna överallt hade det varit bättre. Men samtidigt är det lite skönt att hinna sakna varandra för att då ser man framemot att träffas. Då när man väl har träffats har man riktigt trevligt ihop. 

Här kommer några bilder från helgen.


Filip sitter på sin som han fick av farmor och farfar.


Det blev mysfredag i fredags. Här pussas farmor och
farfar.

Här försöker vi att pussas, haha det gör vi inte alls.


Farfar och Filip busar.



rulla upp och ner

Publicerat: 2010-05-13 / 20:41:21 | Kategori: Mitt familjeliv

Hallå! När kommer den varma sommaren då? Hittills har det bara varit regn och blåst och vi är i mitten av maj nu. Jag hoppas verkligen inte att det blir en kall sommar, förra året var det en lagom varm sommar men jag var tjock som fan, alltså gravid och då kunde jag knappast göra något. Jag kommer ihåg att jag skulle bada från en klippa. Tror ni jag kom ner till vattnet då? Nää jag satt kvar där på klippan som en knubbig säl och kunde inte röra på mig. Jag tänkte att jag skulle försöka att rulla ner mot vattnet men nä det kunde jag glömma. Gud vad jag skratta åt hela situationen. Därför hoppas jag att det ska bli en varm sommar så att jag kan bada mycket och rulla ner till vattnet upp och ner om jag vill om det skulle behövas.

Nu är farmor och farfar här. Jätte trevligt, det var länge sen vi träffades och jag tror att vi kommer att ha en mysig helg.


Filip äter makaroner

Publicerat: 2010-05-12 / 11:51:53 | Kategori: Videoinlägg





Filips dop

Publicerat: 2010-05-12 / 09:06:28 | Kategori: Bilder
Nu har jag haft tid för att lägga upp bilder från Filips dop.

Den här helgen är fullspäckad

Publicerat: 2010-05-12 / 09:04:34 | Kategori: Mitt familjeliv

Hilda ringde igår och frågade om vi kunde ta en krog runda imorn. Jag tyckte det lät kul och det var flera år sen vi var ute nää inte riktigt men nästan. Iaf vi ska till Lokal. Jag tror det kan bli riktigt lyckat. Filip kommer att sovaöver hos mormor och morfar för första gången. Jag tror att han klarar det om inte får vi väl åka hem och ta hand om vår lilleman. Det blir nog bra.


sköna sommarhit

Publicerat: 2010-05-11 / 13:30:30 | Kategori: Mitt livs anda

Imorse lyssnade jag och Filip på våra favorit sommar låtar. Vi dansade och hade jätte roligt till slut somnade Filip, det gungade en hel del tror jag. 

Jag lägger upp två klipp. En med låt text för att det är roligt att sjunga med. Det andra klippet är tråkigt att titta på men det är en jävligt skön låt. 

Enjoy!
 
Train - "Hey, Soul Sister"




Two Door Cinema Club - "Something Good Can Work"


en liten klick tandkräm på tandborsten

Publicerat: 2010-05-10 / 23:34:43 | Kategori: Mitt familjeliv

Bräcke ringde mig i förmiddags dom ville ha in mig på eftermiddagen det vara bara att bestämma sig fort. Jag tog passet men det gjorde att jag blev tvungen att stressa med Filip, Smulan och med vår lunch. Jag hann iaf laga lunchen och äta den, jag trodde faktiskt att jag skulle få svälta idag. Filips lunch är juh inte SÅ svår att laga som tur är, lite välling så är det fixat. Han äter inte mat längre, lite små jobbigt för mig som vill mata med riktig mat och inte fusk mat som välling är för mig. Men bara han blir mätt så är jag nöjd!

Ibland undrar jag varför små barn ska variera på sitt tycke hela tiden. Jag menar, en dag är han jätte pigg på mat och nästa dag vill han inte se ens en smula. HIHI en smula =P men han gillar bröd jätte mycket han kan äta upp en hel macka utan problem
Apropå Filip och Smulan, så kommer dom jätte bra överrens nu. Det är jätte kul att se hur dom fajtas om Smulans rep. Men Filip tror att han är en liten valp som hela tiden går och släpar på den. Han kan ibland få för sig att bita i den precis som Smulan. Han har blivit en bättre ledare en oss, ni ska se hur Smulan blir när Filip äter mat. Hon sätter sig på rumpan med framtassarna i vädret och bara ser såå söt ut. Filip bara ler för att han tycker hon är så rolig och vi skrattar åt den verkliga situationen. Allt är bara så sött. 

Men iaf vart var jag. Jo, efter lunch skulle jag och Filip på Tandläkar information. Fille har som alla vet två fina tänder och nu är det daggs att ta hand om dom, ordentligt. Så vi gick till tandläkaren för att få grundliggare information. Det var givande samtidigt som det var mycket självklara grejer och andra nya saker som t.ex. att man inte ska ge barn nyponsoppa eller juice i nappflaska. För att det då bildas karies i deras mun som dom sen inte kan skölja bort. Ärligt talat så hade jag inte ens tänkt på att små barn inte kan skölja munnen, om man inte lär dom. Hm det blir nästa steg! Tandläkaren sa att en liten klick tandkräm på tandborsten vore Gott! nää inte riktigt va! Jag tror att Filip kommer att drägla ut det, åh! Är inte det en slaggs sköljning!?

Efter tandläkarbesöket åkte vi till vår barnvakt, morfar! =D Filip älskar att vara där för att han får göra precis vad han vill. Men när mormor kommer då sätter hon lite regler men inte lika mycket regler som hemma. Hos mormor och morfar då är Filip glad.

Det är skönt för att då kan mamma åka till jobbet med ett gott samvete och då äntligen lägger sig stressen.


Titta på när Roger precis kommit i mål...

Publicerat: 2010-05-10 / 22:34:39 | Kategori: Mitt familjeliv

http://www.photoshop.com/accounts/5e5cc9ff11b146b29b38cb6cacd1b0ef/px-assets/9d496e57a011440693b26af12c37a6b7


SMS-inlägg

Publicerat: 2010-05-09 / 18:46:48 | Kategori: Smått & gott min vardag

dsc02110 (MMS)


Nu är han vid bordet. (Vilken eftermiddags...

Publicerat: 2010-05-09 / 18:45:42 | Kategori: Smått & gott min vardag

dsc02111 (MMS)

Nu är han vid bordet. (Vilken eftermiddags sol vi har idag.)


Filip vågar lite mer. Här sick -sackar han...

Publicerat: 2010-05-09 / 18:44:18 | Kategori: Smått & gott min vardag

dsc02109 (MMS)

Filip vågar lite mer. Här sick -sackar han mellan soffa och bord.


Vi var där =)

Publicerat: 2010-05-09 / 16:53:57 | Kategori: Mitt familjeliv

Jag ljög för er igå. Jag och Filip åkte för att titta på pappa när han kom in i mål.
Det var en härlig dag faktiskt med sol och härlig liten bris, det trodde jag inte att det skulle bli. Jag hade med mig kamerna den här gången så jag fick bilder på älsklingen. Filip tyckte det var jätte kul att se alla cyklister det var ännu roligare när han såg sin pappa. Han skulle ha solglasögonen för att se lika snygg som sin pappa.


Roger på väg in i mål, han hade en hög hastighet så jag hann knappt
ta en bild.



Älskling får sin medalj, bra kämpat =)





filip får syn på dom coola solglasögonen och det är klart att han ska ha dom.

 


Cool kille =)






Bra kämpat älskling då nästa är då Nationaltdagsloppet den 6 Juni.


Älskling laddar inför Hisingen runt

Publicerat: 2010-05-09 / 00:00:10 | Kategori: Mitt familjeliv

Min älskling laddar inför Hisingen runt, det är ett motons lopp på cykel som är 108 km. Jag säger det bara jag hade inte gjort det iaf inte i regn och rusk men han gör det, duktigt mycket duktigt av honom!
Tyvärr kommer inte vi att närvara när han kommer i mål men jag var där förra året då låg Filip i magen.

Jag lägger upp några bilder från idag och förra årets lopp.

Lycka till älskling =)

Hisingen runt 2009, den enda bilden vi har =( jag tror att det var så att jag hade tagit med kameran utan batteri så typiskt mig.




Recept på Herman

Publicerat: 2010-05-07 / 19:05:03 | Kategori: Smått & gott min vardag

Min Herman är i ungnen

Publicerat: 2010-05-07 / 17:39:34 | Kategori: Smått & gott min vardag

Idag är det den 10:de dagen på Kakan Herman receptet. Snart kan vi äta upp honom just nu ligger han i ungnen och ska ligga där i 45 min sen får jag se om han är lika god som Christinas Herman.  

Jag kan säga att det är en rätt mäktig kaka med hur många saker som hellst. Det skulle vara Hassel nötter, Rivna äpplen en massa choklad och kanel.







Här blandas Herman med resten av ingredienserna.

Vill du starta en Herman kaka =) börja då att blanda

2dl mjöl
2dl mjölk
2,5 dl socker

låt honom jäsa en dag sen är det bara att följa receptet, väldigt trevligt måste jag säga. Det är som att ha en låtsas vän som man senare kan äte upp.



Det blev en flopp!
Min Herman blev inte god, usch blää, jag la in kakan i ungnen igen och efter någon dag då kom Roger och brände ihjäl Herman kakan av misstag.

 


veckans bilder

Publicerat: 2010-05-02 / 20:57:40 | Kategori: Mitt familjeliv
Jag tänkte att jag skulle lägga ut lite bilder från veckan, här kommer dom.



Filip har varit lite förkyld i veckan då trodde jag att
en liten nattmössa skulle hjälpa. Men det gick inte så
bra Filip rörde på sig för mycket.



 
I veckan tog Filip sina första steg med hjälp av sin gåstol. Det var jätte roligt att se hur försiktig han var.
Han andades in tungt en del gånger för att han trodde att han skulle gå omkull. Jag stod och tittade från köket.



   
Här sitter Filip med pappas gamla T-shirt. Den sista bilden får inte pappa se han skulle inte
bli så glad på mamma.




 



 


Matildas kalas

Publicerat: 2010-05-01 / 22:17:18 | Kategori: Mitt familjeliv

Nu har vi kommit hem trötta som fan men vad vi har haft kul den här helgen och ännu är den inte över. Men imorgon ska vi ta det lugnt och vila. Filip har somnat och det är så skönt för att då kan vi få en lugn stund för oss själva innan vi går till sängs.

Idag var vi på kalas och igår var vi ute tillsammans med några vänner till Hilda och Amanda. Det blev en lyckad kväll vi stack till Sticky Finger för att dansa där vi stannade tills vi inte längre kunde stå på våra fötter. Jag hade hoppats på att ta en massa bilder men så blev det inte. Jag tog med kameran men jag hade glömt att den var sönder. Filip råkade slänga den på golvet förra veckan när vi fira morfar och då gick locket till batteriet sönder, nu kan man inte längre stänga den. Jobbigt värre för oss vi har ingen garanti på den längre. Som tur är går det att ta kort med den i alla fall.

Men idag på Matildas kalas tog vi lite bilder med min mobil. Filip var som vanligt jätte tjusig med snygga ljusa jeans och skjorta. Till en början var han lite reserverad där var bara tjejer som ville pussas hela tiden. Dessutom smällde tre ballonger bakom honom vi kan säga att han nu är skit rädd för ballonger, han vill inte se en enda ballong nu längre, min stackars lilla sötnos.

Jag lägger upp några bilder så att ni kan se hur trevligt vi hade det.


Födelsedags barnet Matilda får en pressent av Filip.


Dom hade gjort jätte fint här i mitten skulle tårtan komma att stå.


Filip får pussar av Ilina.


Filip gillade piñatan han var där ed morfar och rörde
vid den flera gånger.
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!