Vi har titta på en rörande film ikväll - My name is khan - Se Filmen!

Publicerat: 2011-01-25 / 23:20:40 | Kategori: Mitt livs anda

My name is Khan en film som Anna rekomenderade till mig. Hon sa att den skulle vara sorgsen men rolig och det stämmer väldigt bra, den fick mig att tänka och bli rörd. Den måste ses! 

Ibland glömmer man verklighetem och den här filmen är sådan film som tar upp alla känslor och tankar. Man blir berörd av så mycket vackert som det finns att skåda samtidigt som man gömmer sig från de onda.

Filmens budskap är väldigt god och rätt.

Det finns varken någon färg eller religion som avgör vilken sorts människa du är. Det finns endast två sorters människor onda och goda, oavsett tro, politiskinrikting, kultur, etnicitet, sexualläggning och kön. Vi får uppleva otrolig kärlek, vänskap och förståelse och vi får uppleva sorg, orättvisa och vrede.

Rizvan Khan som har fått god lärdom av sin mamma och som är med honom i hans tankar gör en resa som man inte glömmer i första taget.  Rizvan har aspergers syndrom som gör att han får kämpa lite extra men det gör inte honom till någon elak människa utan till en smart och god människa.

I samband som tvilling tornen störtas den elfte september förändras Rizvan värld men inte bara Rizvan också alla muslimers.  

Rizvan får ett uppdrag som egentligen inte är menat men med tanke på hans sydrom tar han det väldigt personligt. Målet är att träffa USA:s president. Han har en sak att säga till honom:

-My name is Khan and I’m not a terrorist.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!