Pappa och Filip har åkt en väg en sväng för att köpa med Muffe (Jonas), han skulle ha ett hemmabio system tror jag.
Medans dom är borta ska jag passa på att göra slut på mina citroner som jag har köpt dubbelt av. Jag har 7 citroner hemma och innan de blir dåliga ska jag göra en god citron kaka.
Här är receptet på citron kaka för 8-10 pers. (Hittade på Tasteline)

Ingredienser:
150 gram smör |
3 st ägg |
2 dl socker |
0,5 dl grädde, ev, eller mjölk |
2 msk citronsaft, färskpressad |
1 st finrivet skal av citroner, gärna ekologisk |
2 tsk bakpulver |
3 dl vetemjöl
|
Glacyr: |
1,5 dl florsocker |
2 msk citronsaft, färskpressad
|
ev grädde eller mjölk |
citronskal, strimlat av 1-2 citroner, gärna ekologiska |
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner grädde, smör, citronsaft och skal. Blanda bakpulver och mjölk och rör ner.
3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Prova med en sticka att kakan är färdig. Låt kallna.
4. Blanda florsocker och citronsaft till en smidig glasyr. Späd med någon matsked grädde eller mjölk om den är för hård.
5. Bred glasyren över kakan och strö över strimlat skal.
KLart och gott!